Τελετή Βράβευσης Διαγωνισμού Φωτογραφίας

«Κοινωνική ένταξη και προσβασιμότητα στη γειτονιά μου»


Την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε η τελετή βράβευσης των μαθητών και μαθητριών που συμμετείχαν στον διαγωνισμό φωτογραφίας τον οποίο διοργάνωσε η Εστία – Κέντρο κοινωνικής φροντίδας ατόμων με νοητική υστέρηση. Η τελετή έλαβε χώρα στο Σπυροπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο Φιλοθέης – Ψυχικού και μας τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι του Δήμου μας καθώς και αντιπροσωπίες έξι σχολείων και πλήθος μαθητών, γονέων και κηδεμόνων.

Συγκεκριμένα, παραβρέθηκαν η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας & Πολιτισμού – Δήμος Φιλοθέης & Ψυχικού κα Γκιζελή Αλίκη, η Πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Αλληλεγγύης-Προστασίας Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού κα Βυθούλκα – Χατζηγεωργίου Σοφία, ο Διευθυντής κ. Νικητόπουλος καθώς και ο τέως Διευθυντής κ. Καλδής από το Γυμνάσιο Ψυχικού «Κ. Καραθεοδωρής», ο Υποδιευθυντής του Αρσάκειου Γυμνάσιου Ψυχικού κ. Γραικός, η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων κα Τζωρτζάτου Λάινα και η καθηγήτρια κα Αναστασάκου από την Ελληνογαλλική Σχολή Ουρσουλινών, ο καθηγητής κ. Καΐρης από το Πρότυπο Βαρβάκειο Λύκειο και η καθηγήτρια κα Σκάλκου από την Ιόνιο Σχολή.

Την τελετή προλόγισε ο Διευθυντής της Εστίας κ. Κασιμάτης Βασίλης, ο οποίος υπογράμμισε την σημασία της συμμετοχής όσο το δυνατόν περισσότερων ανθρώπων στην επίτευξη ενός κοινού σκοπού, όπου στην συγκεκριμένη περίπτωση αφορούσε στην ευαισθητοποίηση των νέων παιδιών σε θέματα ένταξης και προσβασιμότητας των ανθρώπων με αναπηρίες. Στη συνέχεια έδωσε τον λόγο στην Αντιδήμαρχο κα Γκιζελή η οποία με την σειρά της τόνισε ότι ο Δήμος μας είναι παρών, στηρίζει και προωθεί ενέργειες που στόχο έχουν να ενισχύσουν τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού και μάλιστα ευαισθητοποιώντας την νέα γενιά.

Πριν την απονομή των βραβείων από την κα Αντιδήμαρχο, η χορωδία της Εστίας υπό την διεύθυνση της κας Παυλοπούλου Βιργινίας, τραγούδησε τα παραδοσιακά κάλαντα.

Τα βραβεία που απονεμήθηκαν είναι τα εξής:

1ο Βραβείο Έλενα Χριστοδουλάτου – Πρότυπο Βαρβάκειο Λύκειο

2ο Βραβείο Πέτρος Καρλής – Γυμνάσιο Ψυχικού «Κ. Καραθεοδωρής»

3ο Βραβείο Γαβριήλ Παπαδόπουλος – Αρσάκειο Γυμνάσιο Ψυχικού

Τιμητικοί έπαινοι που απονεμήθηκαν είναι οι εξής:

1ος Έπαινος Ρασούλη Ζωή – Ελληνογαλλική Σχολή Ουρσουλινών

2ος Έπαινος Έλλη Μιχοπούλου – Ι.Μ. Παναγιωτόπουλος

3ος Έπαινος Κική Μαργαρίτη – Εθελόντρια Εστίας

Φωτογραφίες από την βράβευση μπορείτε να βρείτε εδώ σε υψηλή ανάλυση: εδώ



Share