Συνταγογράφηση Βιβλιοθηκών

???? Η Δημοτική Βιβλιοθήκη ΟΚΑΠΑ Φιλοθέης-Ψυχικού σε συνεργασία με την EΣΤΙΑ / ESTIA, την Athens Comics Library, το φεστιβάλ Refugee Week Greece, το ίδρυμα European Cultural Foundation και την Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας (Ε.Π.Α.Ψ.Υ) ΕΠΑΨΥ – EPAPSY υλοποιούν το πρόγραμμα «Συνταγογράφηση βιβλιοθηκών» που στοχεύει στη διατομεακή συνεργασία βιβλιοθηκών, επαγγελματιών υγείας και δράσεων πολιτισμού με στόχο τη βελτίωση της ψυχικής υγείας και της ευημερίας.

‼️ Το πρόγραμμα αποτελεί μια συμπληρωματική δράση πολιτισμού και είναι μια καινοτόμα εναλλακτική πρόταση θεραπείας σε έναν ασφαλή χώρο που στοχεύει να αναδείξει τη θεραπευτική δύναμη των ιστοριών και τις βιβλιοθήκες ως ασφαλείς χώρους ίασης.

???? Οι εβδομαδιαίες επισκέψεις των ωφελούμενων μας διαρκούν 2 μήνες (Φεβρουάριος-Μάρτιος 2023) και η υπεύθυνη της δημοτικής βιβλιοθήκης, κα Αγγελική Φουρνάρη, υλοποιεί τη δράση «Δέκα λεπτά διάβασμα».

???? Τον Απρίλιο θα πραγματοποιηθεί μία ημερίδα κατά την οποία θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα των παραπάνω συναντήσεων και θα ανακοινωθούν τα πορίσματα των υπόλοιπων βιβλιοθηκών που συμμετέχουν:
• Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης-Πανεπιστήμιο Πατρών
• Δήμος Τεμπών-Δημοτική βιβλιοθήκη Ραψάνης
• Βιβλιοθήκη Αγροτικού Καταστήματος Κράτησης Αγιάς

???? Η ΕΣΤΙΑ ευχαριστεί θερμά τη Δημοτική Βιβλιοθήκη και τον ΟΚΑΠΑ Φιλοθέης-Ψυχικού για τη σπουδαία πρωτοβουλία καθώς και όλους όσοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα “Συνταγογράφηση Βιβλιοθηκών”Share