Ημέρα Προσφοράς & Συμπερίληψης από το Ίδρυμα Χατζηγάκη και το Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών.

Η ημέρα ήταν αφιερωμένη σε εκπαιδευτικές, περιβαλλοντικές δράσεις, στην αξία του εθελοντισμού και της συμπερίληψης με την συμμετοχή των φορέων ΕΣΤΙΑ και TAGMA21.

Το Ίδρυμα Χατζηγάκη προχώρησε σε δημιουργική σύμπραξη με το Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών (ΙΓΕ) και την Inspired Voyager Athens και συνδιοργάνωσε Ημέρα Προσφοράς & Συμπερίληψης την Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023, με στόχους

1. Eνδυνάμωση της βιωματικής εκπαίδευσης

2. Eυαισθητοποίηση γύρω από τον πλούτο και την προστασία της φύσης

3. Eνίσχυση της ωφέλιμης διάδρασης, της συμπερίληψης, της αλληλεγγύης μέσα από τη συνεργασία διαφορετικών ομάδων ατόμων που έχουν ένα κοινό: την αγάπη για τον άνθρωπο και τη φύση

Στο ιστορικό Κτήμα Συγγρού, φιλοξενήθηκε η εν λόγω πρωτοβουλία, η οποία εμπεριείχε εκπαιδευτική δραστηριότητα όπου οι συμμετέχοντες/ ουσες είχαν την ευκαιρία να μάθουν για τα αρωματικά, φαρμακευτικά φυτά της Ελλάδος (χρήσεις, καλλιέργεια και τρόπος πολλαπλασιασμού) και για τα σπουδαιότερα βότανα στον Βοτανικό κήπο του ΙΓΕ αλλά και να συμμετέχουν σε γευστική δοκιμή ελληνικών αφεψήματα (τσάι του βουνού, χαμομήλι, τίλιο κτλ.).

Εν συνεχεία, ακολούθησε εθελοντική-περιβαλλοντική δραστηριότητα με έμφαση στην επαφή των συμμετεχόντων/ ουσών με τη φύση και εμπεριείχε δράσεις φύτευσης και φροντίδας στον βοτανικό κήπο του ΙΓΕ καθώς και τη διαμόρφωση χώρου πρασίνου στο Κτήμα Συγγρού.

Οι συμμετέχοντες/ ουσες ήταν Αμερικανοί σπουδαστές που επισκέπτονται τη χώρα μας σε συνεργασία με την Inspired Voyager Athens μέσα από την πρωτοβουλία αυτή είχαν την ευκαιρία να μάθουν για έναν ιστορικό πνεύμονα πρασίνου των Αθηνών και να προσφέρουν εθελοντικά στις δράσεις φύτευσης.

Η πρωτοβουλία είχε ως στόχο να ενθαρρύνει την ουσιαστική και ωφέλιμη διασύνδεση διαφορετικών ανθρώπων και πολιτισμών με έμφαση στο αίσθημα της ομαδικότητας και της αλληλεγγύης και όλοι οι συμμετέχοντες/ ουσες από την Αμερική και από τους φορείς ΕΣΤΙΑ – Κέντρο Κοινωνικής Φροντίδας Ατόμων με Νοητική Υστέρηση και TAGMA21 έγιναν για μία ημέρα μία υπέροχη, δυναμική ομάδα.

Η υποστήριξη από το εξειδικευμένο προσωπικό και ιδιαίτερα από τον Προϊστάμενο Διεύθυνσης του ΙΓΕ, Γεωπόνο Δρ. Γιώργο Μπαλωτή καθώς και από τον Πρόεδρο του ΙΓΕ Διονύση Κυριακόπουλο ήταν πολύτιμη για την άρτια διεξαγωγή της πρωτοβουλίας. Την πρωτοβουλία στήριξαν επίσης και Οι Φίλοι Δάσους Συγγρού.

Η ΕΣΤΙΑ ευχαριστεί θερμά το Ίδρυμα Χατζηγάκη και το Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών και τους συγχαίρει για τις δράσεις συμπερίληψης και προσφοράς που υλοποιούν.Share