Στοπ ???? Μου ανήκει – Ολοκλήρωση εκπαιδεύσεων Α’ κύκλου

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο πρώτος κύκλος εκπαιδευτικών σεμιναρίων στο πλαίσιο του προγράμματος

«Στοπ ???? μου Ανήκει».

Το έργο «Στοπ ???? μου Ανήκει», που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης τον Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ «Το Εργαστήρι» και εταίρους το Κέντρο Κοινωνικής Φροντίδας Ατόμων με Νοητική Υστέρηση «ΕΣΤΙΑ» και το Ίδρυμα Προστασίας & Αποκατάστασης Παιδιών & Νέων με Νοητική Υστέρηση «Θεοτόκος», αποσκοπεί στην αντιμετώπιση της Πρόκλησης, στην Αναγνώριση και Καταγγελία του φαινομένου της Σεξουαλικής Κακοποίησης στα Άτομα με Νοητική Αναπηρία (ΑμεΝΑ).

Στο πλαίσιό του, πραγματοποιήθηκε από την ΕΣΤΙΑ μία σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων στα ίδια τα άτομα με νοητική αναπηρία, στις οικογένειες τους και στους επαγγελματίες διαγνωστικών και θεραπευτικών υπηρεσιών των φορέων μας. Σκοπός αυτών ήταν να ενημερώσουν, να εκπαιδεύσουν και να συμβάλουν στην προστασία του αναφαίρετου δικαιώματος του σεβασμού της σωματικής και πνευματικής ακεραιότητας των ΑμεΝΑ, καθώς και στην ισότιμη προσβασιμότητα τους στη δικαιοσύνη, σύμφωνα με τα άρθρα 13 και 17 της Σύμβασης για τα δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία του ΟΗΕ.

Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους € 12εκ, χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow». Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://www.activecitizensfund.gr/Share