Λαμπρά εγκαίνια για τη νέα Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Δέσπω» στα Βριλήσσια

Μια μέρα γιορτής και χαράς ήταν η 14η Ιουλίου 2022 για την ΕΣΤΙΑ και ευρύτερα για τον χώρο της πρόνοιας στην Ελλάδα. Μια ακόμη Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης στα Βριλήσσια Αττικής ολοκληρώθηκε χάρη στην ευεργεσία της κας Δέσπως Κωτσιοπούλου και είναι έτοιμη να στεγάσει άτομα με νοητική αναπηρία.

Η ΣΥΔ “Δέσπω” εγκαινιάστηκε από τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Kostis Hatzidakis και την Υφυπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου – Domna Michailidou.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν οι προαναφερθέντες Υπουργοί, η βουλευτής Νότιου Τομέα του ΣΥΡΙΖΑ Θεανώ Φωτίου, ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας Γιώργος Σταμάτης, η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Λουκία Κεφαλογιάννη – Loukia Kefalogianni οι Αντιδήμαρχοι Βριλησσίων Παρασκευή Αρσένη και Κωνσταντίνος Βαφειάδης, ο Αντιδήμαρχος Φιλοθέης-Ψυχικού Γιώργος Παπαχρόνης και η Αντιδήμαρχος Πεντέλης Γεωργία Μητροπούλου εκπροσωπώντας τους Δημάρχους των πόλεων τους, ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Γιώργος Χατζηδάκης – Δήμαρχος Ηλιούπολης καθώς και ο Πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Γιάννης Βαρδακαστάνης και ο Πρόεδρος της ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ Γιάννης Μοσχολιός.

Τιμητική πλακέτα δόθηκε στην ευεργέτη της ΣΥΔ κα Δέσπω Κωτσιοπούλου από την Πρόεδρο κα Έφη Προκοπάκη η οποία μίλησε για το έργο της ΕΣΤΙΑ και τα βήματα που έγιναν μέχρι την ολοκλήρωση αυτής της Στέγης. Ακολούθησε ξενάγηση σε όλους τους χώρους και στο τέλος δεξίωση στον κήπο της ΣΥΔ.

Στην εκδήλωση παρέστη πλήθος φίλων και συνεργατών από 30 φορείς κοινωνικής φροντίδας στην Ελλάδα, στελέχη από 10 εταιρείες-χορηγούς, φίλοι, γονείς, ωφελούμενοι και εργαζόμενοι της ΕΣΤΙΑ.

Η Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Δέσπω» υλοποιήθηκε χάρη στην ευεργεσία της κας Δέσπως Κωτσιοπούλου. Την ολοκλήρωση του έργου υποστήριξαν με τη δωρεά τους οι:

 

Σύλλογος Φίλων «Μήνυμα Αγάπης»

SC Johnson

Ίδρυμα Λίλιαν Βουδούρη

Ίδρυμα Μποδοσάκη

Ίδρυμα Ευποιίας «Ο Καλός Σαμαρείτης»

Διεθνής Ανθρωπιστική Οργάνωση Λεσχών Lions Θ.117

Τράπεζα Eurobank

Πανελλήνια Οργάνωση Γυναικών «Παναθηναϊκή» παράρτημα Ψυχικού

Εκπαιδευτήρια ΙΜ Παναγιωτόπουλος

 

Η φιλοσοφία και η επιδίωξη της ΕΣΤΙΑ για την κάθε ΣΥΔ είναι ένα σπίτι ζεστό, όπου μπορεί κανείς να ζήσει με αξιοπρέπεια, ασφάλεια, και να αναπτύξει όμορφες, υγιείς διαπροσωπικές σχέσεις. Ένα σπίτι όπου κάθε άτομο στηρίζεται με σεβασμό, όπως του αξίζει, και διευρύνει τη μοναδική προσωπικότητά του, μέσω της κατανόησης και της αποδοχής αυτής της μοναδικότητας.

Η ΕΣΤΙΑ ευχαριστεί θερμά τους όλους τους καλεσμένους που τίμησαν με την παρουσία τους την τελετή εγκαινίων και εύχεται μια όμορφη ζωή στους ενοίκους της ΣΥΔ «Δέσπω».

« από 3 »


Share