Επίσκεψη Pat Clarke, Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Φόρουμ για την Αναπηρία, στην ΕΣΤΙΑ

Ο Pat Clarke είναι μια μεγάλη προσωπικοτήτα στον χώρο της Αναπηρίας. Ως Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Φόρουμ για την Αναπηρία, πρώην Διευθύνων Σύμβουλος του Συνδρόμου Down Ιρλανδίας, πρώην Πρόεδρος του Διεθνούς Συνδρόμου Down και πρωην μέλος της Επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης διερεύνησε ενδελεχώς την εμπλοκή των ατόμων με αναπηρία στην πολιτική και δημόσια ζωή και έδωσε τη μάχη του για την πλήρη ένταξη των ανθρώπων με σύνδρομο Down και αναπηρία στην κοινωνία σε κάθε επίπεδο.

Η ΕΣΤΙΑ είχε τη τιμή και τη χαρά να φιλοξενήσει τον Pat Clarke και να συζητήσει μαζί του σημαντικά θέματα που αφορούν τα παιδιά και ενήλικα άτομα με σύνδρομο Down και νοητική αναπηρία. Ανταλλάχθηκαν απόψεις για τις υπηρεσίες της υποστηριζόμενης διαβίωσης, της πρώιμης παρέμβασης καθώς και της απασχόλησης, οι οποίες συνδέονται άμεσα με την κοινωνική ένταξη των ατόμων με αναπηρία.

Ο Pat Clarke είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με την Πρόεδρο, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και τους Υπεύθυνους Υπηρεσιών του φορέα, να περιηγηθεί στα εργαστήρια της ΕΣΤΙΑ και να γευματίσει στην Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης “Ηλιάνθη” στο Νέο Ψυχικό. Τον ευχαριστούμε θερμά και ευχόμαστε σύντομα να βρεθούμε ξανά.Share