Γνωριμία με το Πρόγραμμα Υποστηριζόμενης Διαβίωσης της ΕΣΤΙΑ

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα «Γνωριμία με την Υποστηριζόμενη Διαβίωση»

Το δικαίωμα στην υποστηριζόμενη διαβίωση, η ανάγκη για ανάπτυξη νέων κοινωνικών δεξιοτήτων, η επιθυμία για ένταξη στην κοινότητα είναι αυτά που διεκδικούμε για τους ωφελούμενούς μας, τα τελευταία 12 χρόνια καθημερινά με τη λειτουργία των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης.

Σήμερα, μια ομάδα τεσσάρων νέων κοριτσιών, έχει τη δυνατότητα να συμμετάσχει στο πρόγραμμα «Γνωριμία με την Υποστηριζόμενη Διαβίωση» που πραγματοποιεί η ΕΣΤΙΑ, στη νέα της  ΣΥΔ «Δέσπω» στα Βριλήσσια.

Κάθε εβδομάδα, η Αναστασία, η Ελευθερία, η Χρύσα και η Αλεξάνδρα μαθαίνουν πως να εξασκήσουν δεξιότητες αυτονομίας, να ανακαλύψουν νέες πλευρές του εαυτού τους και να προετοιμαστούν για τη στιγμή που θα αποφασίσουν να αποχωριστούν τα πατρικά τους σπίτια.

Μικρές καθημερινές απολαύσεις, όπως ένας καφές στη γειτονιά, η προετοιμασία μιας λιχουδιάς για να υποδεχθούν τους φίλους τους, η συναναστροφή με τους γείτονες τους, οι αγορές στα τοπικά καταστήματα και η συμμετοχή στις δουλειές του σπιτιού είναι μερικές μόνο από τις δράσεις που κάνει η ομάδα συναποφασίζοντας.

Κάθε συνάντηση της ομάδας στη ΣΥΔ «Δέσπω» είναι και μια νέα κατάκτηση προς την αυτονομία!

Κάθε δεξιότητα είναι ένα ακόμα βήμα προς την ενήλικη ζωή!

 

Είμαστε δίπλα τους σε ό,τι κι αν χρειαστούν!

Χρύσα Νίνη

Διευθύντρια ΣΥΔ-ΨυχολόγοςShare