Καλό ταξίδι Αφροδίτη μας!

 

Αποχαιρετούμε την Αφροδίτη μας, σήμερα Πέμπτη 20/1/22 στις 11 πμ στο Δημοτικό Κοιμητήριο Μελισσίων.

Η Αφροδίτη Λούτα γεννήθηκε με σύνδρομο Down στις 23 Ιουλίου του 1976 στην Αθήνα. Μοναχοπαίδι της Δήμητρας και του Βασίλη Λούτα.

Στην ΕΣΤΙΑ ήρθε το 1990, σε ηλικία 14 ετών, ξεκινώντας από την προκατάρτιση και στην πορεία ως εκπαιδευόμενη του εργαστηρίου εικαστικών τεχνών, το οποίο αγάπησε πολύ. Το 2010 αποφάσισε να μείνει στην πρώτη Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης της ΕΣΤΙΑ στα Μελίσσια Αττικής. Εκεί δημιούργησε μια ακόμη ζεστή οικογένεια μιας και είχε χάσει τον πατέρα της σε μικρή ηλικία και τη μητέρα της δυόμιση χρόνια νωρίτερα.

Της άρεσε πολύ η μουσική, η κιθάρα και τα κοσμήματα. Τόσο να τα φτιάχνει όσο και να τα φοράει. Αγαπούσε την Δήμητρα Γαλάνη και περνούσε πολλές ώρες με τα τραγούδια της.

Η Αφροδίτη είχε πάντα έναν σοφό και δομημένο λόγο. Είχε γαλήνια και ευγενική ψυχή και ήταν ευγνώμων για τη ζωή της. Τα τελευταία τρία χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας τα οποία όμως δεν της στέρησαν την διαύγεια και την καθαρότητα της σκέψης της.

Πίστευε στον έρωτα και την αγάπη. Χαρακτηριστική ήταν η φράση της: “Δεν αξίζω κι εγώ μιαν αγάπη στη μικρή μου τη ζωούλα;”

Η Αφροδίτη άξιζε πολλές αγάπες. Όπως πολλή ήταν και η αγάπη που μας έδωσε! Η ευγένεια της ψυχής της, η σοφία της σκέψης της και το χαμόγελο της θα μας συντροφεύουν πάντα.

Καλό ταξίδι Αφροδίτη μας!Share