Το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας της ΕΣΤΙΑΣ επαναλειτουργεί 1η Ιουνίου

Το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας της ΕΣΤΙΑΣ επαναλειτουργεί από 1η Ιουνίου 2020. Βάση της εγκυκλίου Δ.11/Φ.29/Γ.Π.οικ19881/691 «Επαναλειτουργία δομών ανοικτής φροντίδας, Κέντρων Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΔΗΦ) και Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Νέων με Αναπηρία (ΚΔΑΠμεΑ)», η ΕΣΤΙΑ ξεκινά τις δια ζώσης υπηρεσίες του ΚΔΗΦ και συνεχίζει την εξ αποστάσεως υποστήριξη για όσους ωφελούμενους παραμένουν στο σπίτι.

Για την ασφαλή υποδοχή των ανθρώπων με νοητική υστέρηση καθώς και του υποστηρικτικού προσωπικού τους, η ΕΣΤΙΑ προέβη στην δημιουργία πρωτοκόλλου διεργασιών, οδηγιών εργασίας καθώς και προληπτικών μέτρων, το οποίο θα διέπει την λειτουργία της καθ’ όλη την διάρκεια της πανδημίας του COVID-19.

Ενδεικτικά, αναφέρουμε την διενέργεια γενικής απολύμανσης και μικροβιοκτονίας, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 26/5, με την ευγενική προσφορά του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού και δη του Δημάρχου κου Γαλάνη, ο οποίος στέκεται έμπρακτα δίπλα στο έργο της.

Επιπλέον, την Πέμπτη 28/5 δύο κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ διενήργησαν test COVID-19 σε όλο το προσωπικό καθώς και στους διαμένοντες των ΣΥΔ.

Επιπρόσθετα, η ΕΣΤΙΑ προχώρησε στην προμήθεια αλκοολούχων απολυμαντικών, δραστικών καθαριστικών καθώς και υγειονομικού υλικού (μάσκες/ γάντια/ ασπίδες προστασίας).

Η ΕΣΤΙΑ ξεκινά με ασφάλεια και υπευθυνότητα και συνεχίζει με αγάπη να προσφέρει τις υπηρεσίες της στους ανθρώπους με νοητική υστέρηση.

Γραφείο Δημοσίων ΣχέσεωνShare