“EASPD MEP Meet & Greet” 4 Δεκεμβρίου 2019

Η «Εστία», πάντα ενεργή στην προσπάθειά της να χτίσει γέφυρες επικοινωνίας που θα προάγουν το έργο της και θα προβάλουν τα προβλήματα και τις ανάγκες τον ατόμων με αναπηρία, έδωσε το «παρών» στην εκδήλωση MEP Meet & Greet, που πραγματοποιήθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο, στις Βρυξέλλες, την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του ευρωπαϊκού δικτύου EASPD (European Association Of Service Providers For Persons With Disabilities), στο οποίο συμμετέχει η «Εστία», σε συνεργασία με την ευρωβουλευτή κα Lucia Ďuriš Nicholsonová, πρόεδρο της Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Σκοπός της ήταν η γνωριμία των φορέων/μελών του δικτύου με τους νέους ευρωβουλευτές, η ενημέρωσή τους για τα τρέχοντα θέματα των ατόμων με αναπηρία, σε ευρωπαϊκό αλλά και εθνικό επίπεδο, και η δέσμευσή τους για μια ισχυρότερη κοινωνική ατζέντα στην Ευρώπη.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν βουλευτές από όλες τις παρατάξεις του Ευρωκοινοβουλίου, από ένα πλήθος χωρών της Ευρώπης. Τονίστηκε η ανάγκη της διασφάλισης της χρηματοδότησης για την υποστήριξη των δικαιωμάτων και των αναγκών εκείνων που ζουν στην Ευρώπη, με ή χωρίς αναπηρία, καθώς η χρηματοδοτική ανασφάλεια έχει αντίκτυπο στην ικανότητα των φορέων υποστήριξης να παρέχουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες σε εκείνους που τις χρειάζονται και η σημασία της τελικής υλοποίησης όσων σχεδιάζονται επί χάρτου.

Το επίδικο της συνάντησης, όπως ανέφερε και ο Γενικός Γραμματέας του EASPD, κ. Luk Zelderloo, είναι η αναγκαιότητα της οικοδόμησης γεφυρών μεταξύ των φορέων παροχής υπηρεσιών υποστήριξης και των υπευθύνων χάραξης πολιτικής.

Της εκδήλωσης προηγήθηκε ενημερωτική ημερίδα με θέμα: «InvestEU & the Economy of Wellbeing: making the most of local knowhow», συνδιοργανωμένη από το EASPD και το Συμβούλιο για τις Κοινωνικές Υποδομές (SBSI), για το νέο πρόγραμμα InvestEU, το οποίο βρίσκεται επί του παρόντος υπό διαπραγμάτευση. Το πρόγραμμα αυτό, το οποίο βασίζεται σε προηγούμενες πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στοχεύει στη βελτίωση της πρόσβασης σε χρηματοδότηση (κυρίως μέσω δανείων) για κοινωνικά προγράμματα, με ειδική μνεία για τις «Κοινωνικές επενδύσεις και δεξιότητες», σε μια προσπάθεια να ενισχυθούν οι ιδιωτικές επενδύσεις στην Ευρώπη, ιδιαίτερα στον τομέα των κοινωνικών υποδομών.

Όλοι οι τομείς δραστηριοτήτων αντιμετωπίζουν κενά χρηματοδότησης και έλλειψη επενδύσεων. Η αντιμετώπιση του χάσματος της δημόσιας χρηματοδότησης πρέπει να εξακολουθήσει να αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Στην κατεύθυνση αυτή, το προτεινόμενο πρόγραμμα InvestEU μπορεί να αποτελέσει ευκαιρία για την ενίσχυση της πρόσβασης στη χρηματοδότηση για την ανάπτυξη των κοινωνικών υποδομών.

« από 5 »



Share