STELLA: Πανεβέζις (Λιθουανία) 25-28/9/2019

STELLA: Staff’s European Lifelong Learning Academy

Last Translation Project Meeting

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Πανεβέζις της Λιθουανίας, το διάστημα 25-28/9/2019, η τελική διακρατική συνάντηση του προγράμματος STELLA: Staff’s European Lifelong Learning Academy. Το πρόγραμμα, που χρηματοδοτείται από το ERASMUS+ KA2 και πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Δικτύου φορέων Caravan 2000, ολοκληρώνεται με επιτυχία στα τέλη Οκτωβρίου 2019.

Το STELLA αποτελεί μια διακρατική συνεργασία δομών από δέκα χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τελικό σκοπό τη δημιουργία ενός εγχειριδίου – οδηγού προς τους εκπαιδευτές, με στόχο τη βελτίωση βασικών δεξιοτήτων των ατόμων με αναπηρία. Σημαντικό στοιχείο του προγράμματος είναι η συμμετοχή των ίδιων των ατόμων με αναπηρία στις ομάδες εργασίας για τα κεφάλαια του οδηγού.

Η “Εστία”, ως επίσημος εταίρος του προγράμματος και σε συνεργασία με το ΑΛΜΑ, είχε υπό την ευθύνη της την ανάπτυξη του Κεφαλαίου 5 του οδηγού, που είχε να κάνει με την βελτίωση των Επικοινωνιακών δεξιοτήτων των ατόμων με αναπηρία, και συμμετείχε επίσης στην ανάπτυξη του Κεφαλαίου 1, σχετικά με τις Οργανωτικές δεξιότητες.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης παρουσιάστηκε, με ενθουσιασμό, από τις ομάδες που εργάστηκαν στο πρόγραμμα, η μεθοδολογία που χρησιμοποιήθηκε για την ανάπτυξη του κάθε κεφαλαίου του οδηγού, καθώς και η έντυπη έκδοση του ίδιου του εγχειριδίου, που αποτελεί και το τελικό προϊόν του προγράμματος.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, έλαβε χώρα και η εκδήλωση εορτασμού των 20 χρόνων του Ευρωπαϊκού Δικτύου φορέων Caravan 2000.

σήμα Εστίας                         stella logo                             σήμα ΑΛΜΑ

 

european union εικόνα

 

         



Share