Εγκαίνια ΣΥΔ «Άρης & Λίλιαν Βουδούρη»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εγκαίνια ΣΥΔ «Άρης & Λίλιαν Βουδούρη»,
28.6.2018 Πικέρμι Αττικής
«Και αυτό κάνει η Εστία, και αυτό κάνουν ιδίως οι «Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης». Γιατί συνηθίζουμε, ιδίως σε τέτοια άτομα -άτομα με νοητική υστέρηση- να ξεκινάμε στην αρχή την προσπάθεια στήριξής τους και από ένα σημείο και πέρα να επέρχεται η «κόπωση». Το καταλαβαίνω, πολλές φορές, αλλά δεν είναι ίδιο ημών, των Ελλήνων. Εδώ, αυτοί οι άνθρωποι στηρίζονται σε όλη τους την ζωή. Και για να τιμηθεί ο Άνθρωπος και για να τους δοθεί η δυνατότητα να δείξουν την δική τους μοναδικότητα, γιατί έτσι πρέπει να δούμε αυτούς τους Ανθρώπους. Ανθρώπους, οι οποίοι μπορούν να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο, ακόμα και με τον τρόπο, με τον οποίο μας καλούν να τους συμπαρασταθούμε. Διότι, έτσι μπορούμε να δείξουμε την στάθμη της Ανθρωπιάς μας.»
Με αυτά τα λόγια, ο Εξοχότατος Πρόεδρος της Δημοκρατίας κύριος Προκόπης Παυλόπουλος εγκαινίασε την Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Άρης & Λίλιαν Βουδούρη» την Πέμπτη 28 Ιουνίου στο Πικέρμι Αττικής. Την τελετή προλόγισε η Πρόεδρος της Εστίας κυρία Έφη Προκοπάκη, η οποία αφού καλωσόρισε και ευχαρίστησε όλους τους επίσημους καλεσμένους, έκανε μια σύντομη παρουσίαση της ιστορίας της Εστίας καθώς και του οράματος του δικτύου στεγών υποστηριζόμενης διαβίωσης.
Στην συνέχεια, χαιρέτισαν ο εκπρόσωπος της Περιφερειάρχη Αττικής κας Ρένας Δούρου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κύριος Σπύρος Πάντζας καθώς και ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Λίλιαν Βουδούρη κύριος Ιωάννης Παλαιοκρασσάς στους οποίους δόθηκε τιμητική πλακέτα.
Τιμητική πλακέτα προσφέρθηκε στην εταιρεία ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, στον Σύλλογο «Μήνυμα Αγάπης» και στην εταιρεία Sc Johnson Hellas για την υποστήριξή τους στην ολοκλήρωση αυτού του έργου.
Την ημερίδα τίμησαν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Νικόδημος Φαρμάκης, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Χριστόδουλος Κλαδίτης και ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Δημήτριος. Η πρώτη κυρία της χώρας, σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας και καλή φίλη της Εστίας, κυρία Σίσσυ Παυλοπούλου. Από την πολιτική ηγεσία, εκπρόσωπος του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας η Αναπληρωτής Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής κυρία Σοφία Βούλτεψη, η βουλευτής Υπολοίπου Αττικής και πρώην Υφυπουργός Παιδείας κυρία Εύη Χριστοφιλοπούλου, ο Πρέσβης και Πρόεδρος των Special Olympics Hellas κύριος Κοδέλλας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κύριος Σπύρος Πάντζας ως εκπρόσωπος της Περιφερειάρχη Αττικής, από την Περιφέρεια Βορείου Τομέα, εκπρόσωπος του Αντιπεριφερειάρχη κύριος Γιώργος Μπάλτας και η Προϊσταμένη Τμήματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Δ/νσης Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας κυρία Βασιλοπούλου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος της παράταξης «Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττική» κύριος Χάρης Δαμάσκος, ο Δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου κύριος Μπουρνούς, ο Δήμαρχος Φιλοθέης-Ψυχικού κύριος Ξυριδάκης και ο Δήμαρχος Καλυμνίων κύριος Ιωάννης Γαλουζής, πρόεδροι Δημοτικών Συμβουλίων Ραφήνας-Πικερμίου και Φιλοθέης-Ψυχικού καθώς και Αντιδήμαρχοι Φιλοθέης-Ψυχικού, από την Γενική Γραμματεία Πρόνοιας ο κος Δημήτρης Νικόλσκυ, Πρόεδρος της Επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Δικαιώματα των ΑμεΑ. Από την ΠΟΣΓΚΑμεΑ ο Πρόεδρος κύριος Λυμβαίος και ο Πρόεδρος της «ΜΕΛΕΔΩΝΗ» κύριος Δημήτρης Στεφανίδης. Στα εγκαίνια παρέστησαν οι μεγάλοι χορηγοί της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, ο Πρόεδρος και τα μέλη του Ιδρύματος Λίλιαν Βουδούρη, η Εταιρεία Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ με εκπρόσωπο τον Εκτελεστικό Διευθυντή κύριο Μπούσιο, η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων της Εστίας «Μήνυμα Αγάπης» κυρία Ναταλία Παλαιοκρασσά και τα μέλη του Συλλόγου, η Sc Johnson Hellas με τον Γενικό Διευθυντή και την Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού, οι Πρόεδροι ομοειδών φορέων από Κάλυμνο «Αγιος Παντελεήμονας», από Μεσολόγγι «Παναγιά Ελεούσα», Μέριμνα Κατερίνης, ΕΓΝΥΑ, Ίδρυμα «Μαρία Κόκκορη», ΠΕΓΚΑΠ, Αμυμώνη, Εργαστήρι, Μαργαρίτα. Τοπικοί σύλλογοι και γυναικείες οργανώσεις έδωσαν το παρόν όπως οι Ιωνίδες Γυναίκες, η Λέσχη Lions Ανατολικής Αττικής, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καλλιτεχνούπολης, Πολιτιστικός Σύλλογος Πικερμίου, Πολιτιστικός Σύλλογος «Διώνη» και «Αιολίς», καθώς και η Ελληνική Εστία παράρτημα Παπάγου και η Παναθηναϊκή Οργάνωση Γυναικών παράρτημα Νέου Ψυχικού, υπηρεσιακοί παράγοντες, μηχανικοί και αρχιτέκτονες από την Περιφέρεια, την ανάδοχο 3Κ ΙΜΙΑ Κατασκευαστική, καθώς και δεκάδες φίλοι, εθελοντές και υποστηρικτές.
Τα εγκαίνια ολοκληρώθηκαν με την ξενάγηση όλων των επίσημων καλεσμένων στους χώρους της Στέγης και κυρίως στα δωμάτια των παιδιών που τους υποδέχτηκαν με τη μητέρα τους και συνομίλησαν μαζί τους. Στο τέλος ακολούθησε δεξίωση στον κήπο της Στέγης.
Σε όλους όσους τίμησαν τα εγκαίνια με την παρουσία τους δόθηκε αναμνηστικό δώρο φτιαγμένο από τους εκπαιδευόμενους της Εστίας μαζί με ένα ενημερωτικό έντυπο της ΣΥΔ.



Share