Ημερίδα «Τρίτη Ηλικία & Νοητική Υστέρηση»

Ημερίδα «Τρίτη Ηλικία & Νοητική Υστέρηση»

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

 Ημερίδα «Τρίτη Ηλικία & Νοητική Υστέρηση», 30.03.16

Titania Hotel

Την Τετάρτη 30 Μαρτίου στο ξενοδοχείο Titania, διοργανώθηκε από την «Εστία» με τη συνεργασία του Εργαστηρίου Ειδικής Αγωγής «ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ», της Ελληνικής Εταιρείας Άνοιας και της «ΠΕΓΚΑΠ-ΝΥ», ημερίδα με τίτλο «Τρίτη Ηλικία & Νοητική Υστέρηση», στα πλαίσια του έργου «Δημιουργία Δικτύου Υποστήριξης της Μετάβασης στην Τρίτη Ηλικία των Νοητικά Υστερούντων Ανθρώπων». Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα «Είμαστε όλοι Πολίτες» το οποίο είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ για την Ελλάδα γνωστού ως ΕΕΑ Grants στο οποίο Διαχειριστής είναι το Ίδρυμα Μποδοσάκη.

Στην ημερίδα αναπτύχθηκε η αρχική ιδέα του έργου καθώς και η φιλοσοφία της δια βίου υποστήριξης ανθρώπων με νοητική αναπηρία, παρουσιάστηκαν τα χαρακτηριστικά των ηλικιωμένων ατόμων με νοητική αναπηρία καθώς και τα νεότερα δεδομένα, έγινε αξιολόγηση των αποτελεσμάτων της έρευνας για τις γνωστικές διαταραχές των νοητικά υστερούντων ατόμων στην Τρίτη ηλικία, παρουσιάστηκε η κλινική εμπειρία από την υλοποίηση του έργου καθώς και οι προοπτικές συνέχισης του προγράμματος.

Την ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους η Περιφερειακή Σύμβουλος κα Τσαβαλιά που εκπροσώπησε την Περιφερειάρχη κα Ρένα Δούρου, ο Δήμαρχος Χαλανδρίου κος Σίμος Ρούσσος, η Δημοτική Σύμβουλος κα Λάβδα που εκπροσώπησε τον Δήμαρχο Φιλοθέης-Ψυχικού, η τέως Αντιπεριφερειάρχης κα Βασιλάκου, ο Πρόεδρος της ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ κος Λυμβαίος, ο Πρόεδρος της «ΜΕΛΕΔΩΝΗ» κος Στεφανίδης, καθώς και πρόεδροι, επιστήμονες και συνεργάτες από ομοειδείς φορείς της Αττικής.

Η ημερίδα έκλεισε με ένα ελαφρύ γεύμα.

Η «Εστία» ως διοργανωτής φορέας ευχαρίστησε θερμά όλους τους επισήμους, τους συνεργαζόμενους φορείς καθώς και όλους του συνέδρους που συντέλεσαν ουσιαστικά στην επίτευξη αυτής της ημερίδας.

 

 

To Έργο χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία στο πλαίσιο του Προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες», το οποίο είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ για την Ελλάδα, γνωστού ως ΕΕΑ Grants. Διαχειριστής Επιχορήγησης του Προγράμματος είναι το Ίδρυμα Μποδοσάκη. Στόχος του Προγράμματος είναι η ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών στην χώρα μας και η ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.

Λογότυπα_sameratio_horiz_gr



Share