Αρχική arrow Προγράμματα Ευρωπαϊκής Ένωσης
Προγράμματα Ευρωπαϊκής Ένωσης
2nd TRANSNATIONAL MEETING FOR ‘IE+’

2nd TRANSNATIONAL MEETING FOR ‘IE+’: Promoting positive attitudes and evidence-based policy for inclusive education

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ 23-24/1/2019

Κάθε μαθητής, με αναπηρία ή όχι, δικαιούται να έχει μια θέση στα σχολεία μας. Δικαιούται να είναι μέρος μιας σχολικής τάξης φτιαγμένης για όλους...

Αυτές τις αρχές πρεσβεύει το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα "Inclusive Education" στο οποίο συμμετέχει η ΕΣΤΙΑ. Πρόκειται για μια κοινή προσπάθεια 7 οργανισμών από 6 κράτη. Πανεπιστήμια, ερευνητικά ινστιτούτα, ενώσεις επαγγελματιών, Ευρωπαϊκά δίκτυα συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια, η οποία θα αρχίσει να μπαίνει σε φάση πιλοτικής εφαρμογής ως το καλοκαίρι.

Ευτυχής συγκυρία για την ΕΣΤΙΑ και την παρουσία μας στις Βρυξέλλες, ο εορτασμός της 24ης  Ιανουαρίου, ως παγκόσμιας ημέρας εκπαίδευσης.

Στη συνάντηση παρουσιάστηκαν τα δεδομένα που συλλέχτηκαν από το Πανεπιστήμιο της Γάνδης για την επικρατούσα κατάσταση στις συμμετέχουσες χώρες, σχετικά με την Ενταξιακή Εκπαίδευση, το εργαλείο που αναπτύχθηκε από το Πανεπιστήμιο της Σαλαμάνκα για τον προσδιορισμό των δεικτών ποιότητας ζωής και συζητήθηκε και σχηματοποιήθηκε το πλαίσιο του εκπαιδευτικού υλικού που θα χρησιμοποιηθεί στην επόμενη προγραμματισμένη συνάντηση, στη Σόφια της Βουλγαρίας τον Απρίλιο του 2019, για την εκπαίδευση των ατόμων που θα θέσουν σε πιλοτική εφαρμογή το πρόγραμμα.

 

ie1 ie2

 
Erasmus+ Inclusive Education

Erasmus+ KA3  IE+’: Promoting positive attitudes and evidence-based policy for inclusive education

Duration: 15/01/2018-14/01/2021

Partners: EASPD, Belgium

University of Gent, Belgium

University of Salamanca, Spain

Inclusion Europe, Belgium

NART, Bulgaria

ESTIA, Greece

C.E.C.D Mira Sintra, Portugal

AIM

The aim of the project is to provide decision-makers (i.e. policy-makers and education providers) with information, training and tools that allow for evidence based policy making in order to facilitate access to mainstream education for learners with disabilities, with a special focus on the transition from segregated to inclusive education settings. Thanks to the constant involvement of learners with disabilities, the project aims at improving their full participation in the society.

 

 
Πρόγραμμα «ΕΣΤΙΑ – παροχή υπηρεσιών φροντίδας σε άτομα με νοητική υστέρηση
kdif_prokirixi
 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ
eko_pinakida
 
Ημερολόγια Νέων

       Μια  ομάδα 10 νεαρών ατόμων με νοητική υστέρηση από την Αθήνα πρόκειται να συναντηθεί με μια ομάδα νέων ανθρώπων με νοητική υστέρηση από τη  Κάλυμνο και θα «γράψουν» τα  ημερολόγια της ζωής τους.

Οι συντάκτες αυτών των «Ημερολόγιων  Νέων», με βάση τις ιστορίες της καθημερινότητας τους, πρόκειται να πουν με το δικό τους ιδιαίτερο τρόπο, την ανάγκη τους και τον τρόπο για την ενεργό συμμετοχή, τις συνήθειες και τις ευθύνες τους.
Παραδείγματα, μελέτες περιπτώσεων που λαμβάνονται, τόσο από μια μεγάλη πόλη όπως η Αθήνα, καθώς και από ένα μικρό δήμο, όπως η  Κάλυμνος.

 Οι νέοι θα αναλάβουν το ρόλο των ερευνητών και συγγραφέων, που θα αντανακλά και στη συνέχεια θα τεκμηριώνει τον τρόπο ζωής τους, τα κοινά ζητήματα που προκαλούν ανησυχία, τα όνειρα για το κόσμο που θα ήθελαν να ζήσουν .


Μέσα από συναντήσεις,  παρατηρήσεις ,  ανταλλαγή εμπειριών, οι νέοι, με την υποστήριξη των εκπαιδευτών  τους, θα «τεκμηριώνουν τη ζωή τους» και θα προσπαθήσουν να επικοινωνήσουν με έναν εναλλακτικό τρόπο .

Το μήνυμά τους για τη σημασία της συμμετοχής θα δοθεί ,σε  συμμαθητές τους,  και άλλους  φορείς λήψης αποφάσεων.

 Πάνω απ 'όλα, θα αποκτήσουν πολύτιμες γνώσεις και δεξιότητες μέσα από αυτή τη μη τυπική εκπαιδευτική διαδικασία. Τέλος, θα τονιστεί η δύναμη της διαφοράς και η διαδικασία της κοινωνικής αλλαγής ως κεντρικά στοιχεία που επιτρέπουν στους νέους να συμμετάσχουν στις όποιες επιλογές και αποφάσεις τις ζωής τους.  

0102
logo_nea_genia1ein_logocmyk1
           

 

 
Step by Step - Side by Side

                                                       Διακρατική Πρωτοβουλία Νέων

Το «Step by Step, Side by Side» είναι ένα σχέδιο που ξεκίνησε ως πρωτοβουλία νέων με νοητική στέρηση και απευθύνεται σε αυτούς. Υλοποιείται από την Εστία και από τον σουηδικό οργανισμό Working together . Έχει ως στόχο του να διευκολύνει την ένταξη και την κοινωνική συμμετοχή νέων με νοητική στέρηση μέσα από μία σειρά δραστηριοτήτων που θα πραγματοποιηθούν από τον Ιανουάριο  του 2013-Ιούνιο του  2013 από δύο ομάδες νέων με νοητική στέρηση από την Ελλάδα και τη Σουηδία. Οι δύο ομάδες οι οποίες θα αποτελούνται από 10 νέους από την Ελλάδα και άλλους 8 από τη Σουηδία στην αρχική φάση της με τη βοήθεια των συνοδών τους θα συναντηθούν στη Στοκχόλμη και στην Αθήνα και θα συνεργαστούν για να συλλέξουν πληροφορίες και υλικό από παραδείγματα καλών πρακτικών και από τις δύο χώρες για δράσεις που αφορούν στην κοινωνική συμμετοχή ατόμων με νοητική στέρηση. Αυτά τα παραδείγματα θα αφορούν στην απασχολησιμότητα, στον ελεύθερο χρόνο και την συμμετοχή σε άλλες κοινωνικές δράσεις(π.χ εθελοντικά προγράμματα). Η καινοτομία του συγκεκριμένου σχεδίου οφείλεται κυρίως στη μεθοδολογία και τη διαδικασία υλοποίησης του, η οποία αποτελεί από μόνη της μία δράση ενεργής κοινωνικής συμμετοχής. Στο τέλος του προγράμματος οι νέοι θα συμβάλλουν στη δημιουργία ενός ηλεκτρονικού οδηγού (T-Kit) σε μέθοδο easy to read που θα παρουσιάζει τη διαδικασία και τη μέθοδο της δουλειάς της. Επίσης θα συμμετέχουν σε μία τελική εκδήλωση διάχυσης της πληροφορίας. Στο τέλος της δράσης ένα από τα επιθυμητά αναμενόμενα αποτελέσματα είναι νέοι τρόποι με τους οποίους νέοι με νοητική στέρηση θα μάθουν να αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις της ιδιαίτερης κατάστασής τους (αναπηρίας) με περισσότερη πίστη στον εαυτό τους, θέτοντας έτσι ένα παράδειγμα που θα εμπνέει και θα κινητοποιεί και άλλους νέους με νοητική στέρηση.

0102
logo_nea_genia1ein_logocmyk1

 

 
It is your Green European Citizen's Right!

Η Εστία  στα πλαίσια του προγράμματος  ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΣΕ ΔΡΑΣΗ υλοποιεί  διακρατική συνεργασία με  φορείς από  Ισπανία, Φιλανδία, Λιθουανία και Σουηδία

  Το πρόγραμμα που απευθύνεται σε άτομα με νοητική υστέρηση και τους εκπαιδευτικούς τους ασχολείται με την περιβαλλοντική βιωσιμότητα, τη δημιουργικότητα και την επιχειρηματικότητα. Στόχο έχει να δημιουργήσει μια σύνδεση μεταξύ των δύο και με την αύξηση της ευαισθητοποίησης για κρίσιμα περιβαλλοντικά ζητήματα για τη δημιουργία «πράσινων δεξιοτήτων» που θα μπορούσαν να παρέχουν σε μακροπρόθεσμη βάση μια εναλλακτική λύση, εκτός από τους παραδοσιακούς τρόπους της απασχολησιμότητας. Αποσκοπεί στην υποστήριξη των συμμετεχόντων στο να αναπτύξουν τις γνώσεις, τις ικανότητες και δεξιότητες που είναι απαραίτητες για να έχουν πιο ενεργό ρόλο στην κοινωνία

Όλη η εκπαίδευση θα βασίζεται σε μη τυπικές μεθόδους εκπαίδευσης και θα συνδυαστεί με την άσκηση των υπαίθριων δραστηριοτήτων, όχι μόνο ως μέσο για την προώθηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής, αλλά και ως ένας τρόπος για την κοινωνική ένταξη. Το πρόγραμμα θα διοργανωθεί σε συνεργασία με το Περιβαλλοντικό Κέντρο Εκπαίδευσης Κλειτορίας και το Υπουργείο Παιδείας.

green4green3
 
Περισσότερο Υλικό εδώ 
logo_nea_genia1ein_logocmyk1     

 

 
Υλοποίηση προγράμματος επαγγελματικής κατάρτισης και συμβουλευτικής σε ΑμεΑ.

Υλοποίηση προγράμματος επαγγελματικής κατάρτισης και συμβουλευτικής σε ΑμεΑ.

 

Το Κέντρο Κοινωνικής Φροντίδας Ατόμων με Νοητική Υστέρηση «Εστία» που εδρεύει στο Ν.Ψυχικό Αττικής και στην οδό Σ. Νικολακοπούλου 13, αποτελεί Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, Ειδικώς Αναγνωρισμένο Φιλανθρωπικό Σωματείο, εποπτεύεται από το Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και έχει πιστοποιηθεί από το ΕΚΕΠΙΣ ως εξειδικευμένο κέντρο επαγγελματικής κατάρτισης για την υλοποίηση ολοκληρωμένων προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης και παροχής υποστηρικτικών υπηρεσιών για άτομα με νοητική υστέρηση και τις οικογένειες τους. Ακόμα έχει πιστοποιηθεί από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ως φορέας παροχής υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας.

 

Η «Εστία» από 1η Μαρτίου 2012 υλοποιεί στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας 10 και 11 του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» με κωδικό MIS 373793, προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης και συμβουλευτικής σε άτομα με νοητική υστέρηση με τις παρακάτω θεματικές:

 

1.      «ΕΣΤΙΑ» Εκθετήριο-Λιανική Πώληση

2.      «ΕΣΤΙΑ» Υφαντική

3.      «ΕΣΤΙΑ» Είδη Δώρου – Χειροτεχνήματα

4.      «ΕΣΤΙΑ» Υπηρεσίες Σίτισης – Τραπεζοκόμος Α’

5.      «ΕΣΤΙΑ» Υπηρεσίες Σίτισης – Τραπεζοκόμος Β’

6.      «ΕΣΤΙΑ»Παραγωγή –Συσκευασία Οικολογικών & Παραδοσιακών Προϊόντων Α’

7.      «ΕΣΤΙΑ»Παραγωγή –Συσκευασία Οικολογικών & Παραδοσιακών Προϊόντων Β’

8.      «ΕΣΤΙΑ» Βοηθός Γραφείου

 

 

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε άνεργους/ες με νοητική υστέρηση από 18 ετών και άνω.

logo_amea

 

 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 1 - 8 από 14


Προσεχείς Εκδηλώσεις

Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης

              Παρουσίαση

0201

syd_pikermi 

 

 

   Κάρμεν        Ηλιάνθη       Λίλιαν

prosklisi_endiaferodos_syd

Πρόγραμμα 'ΕΣΤΙΑ – παροχή υπηρεσιών φροντίδας σε άτομα με νοητική υστέρηση'

pinakida_ΚΔΗΦ_001

ELOSH - European Core Learning Outcomes for the Integration of Support and Housing

elosh_jpeg

ELLA - European Lifelong Learning Academy

ella_logo

Erasmus+ Inclusive Education

ie+ logo

ΧΟΡΗΓΟΙ

  •  Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο ''ΙΔΡΥΜΑ ΛΙΛΙΑΝ ΒΟΥΔΟΥΡΗ''

idrima_voudouri 

 


 

  • Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο ''ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ''

snf_basic_logo1


  • Σταθερός Χορηγός
scjcolor

 

 

 


  • Χορηγός 

vlachaki

 

 


 

  • Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον όμιλο HSBC
hsbc-logo  • Ευχαριστούμε θερμά τα Slim Bites για τη γλυκιά συνεργασία!
slimbites_logo

isomat

 

Δωρεές@Εστία

Transition and Adult Learning - Grundtvig Project

 

circle-of-people

 

Transition and Adult Learning - Grundtvig Project

Πρώτη σε ψήφους η 'ΕΣΤΙΑ' στον διαγωνισμό της JETOIL

eisaijetlogo