Αρχική arrow Τα νέα μας arrow Συμμετοχές
Συμμετοχές
Συμμετοχή στην Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Α’ Αρσακείου Γυμνασίου

Το 2018 δεν θα μπορούσε να κλείσει καλύτερα από την συμμετοχή μιας ομάδας εκπαιδευομένων της Εστίας στην χριστουγεννιάτικη γιορτή που ετοίμασαν οι μαθητές και διδάσκοντες του Α’ Αρσακείου Γυμνασίου, την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου, στο Αμφιθέατρο του σχολείου.

Κάλαντα από όλη την Ελλάδα, με τις μελωδικές φωνές δύο χορωδιών και συνοδεία ζωντανής μουσικής συνετέλεσαν στη γιορτινή ατμόσφαιρα και ταξίδεψαν τους εκπαιδευόμενους μας στην μαγεία των Χριστουγέννων. Η θεατρική παράσταση, εμπνευσμένη από το παραμύθι του Λέοντος Τολστόι «Μια ξεχωριστή μέρα του Μπάρμπα Πανώφ» άγγιξε τις ψυχές όλων των παιδιών που με συγκίνηση καταχειροκρότησαν το έργο. Στο τέλος, οι ίδιοι οι μαθητές του Α’ Αρσακείου Γυμνασίου προσέφεραν ένα όμορφο πρωινό καθώς και χειροποίητα δωράκια στους εκπαιδευόμενους μας αποδεικνύοντας ότι η αλληλεγγύη και ο σεβασμός είναι υπόθεση όλων.

Η Εστία ευχαριστεί θερμά την Διεύθυνση του Α’ Αρσακείου Γυμνασίου, την κυρία Ταμπακάκη και τον υποδιευθυντή κύριο Γραικό για το ζεστό κάλεσμα και εύχεται το 2019 να είναι ακόμη πιο δημιουργικό και ελπιδοφόρο για όλους μας.

arsakio1 arsakio2

 

 
TRANSNATIONAL MEETING FOR STELLA PROJECT – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 5-8/12/2018
blue_logo
Το τριήμερο 5-8/12/2018 πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη η διακρατική συνάντηση του προγράμματος STELLA, στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+ KA2, με τη συμμετοχή της ελληνικής αποστολής, αποτελούμενης από την κοινή ομάδα της ΕΣΤΙΑΣ και του ΑΛΜΑ.
Στη συνάντηση έγινε μια ανασκόπηση της προόδου που έχει πραγματοποιηθεί από τις αποστολές των δέκα χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, με σκοπό τη δημιουργία ενός οδηγού για την κατανόηση και βελτίωση των θεμελιωδών ικανοτήτων των ατόμων με αναπηρίες.
Τέλος, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του CARAVAN 2000, καθώς και η Γενική Συνέλευση.
turkey_stella

stella_logo_white_png
eu_flag_cofunded_right
 
H θεατρική ομάδα της Εστίας στον δήμο Αλίμου

 blue_logo

 

 

 Το Σάββατο 5 Μαΐου 2018 η θεατρική ομάδα της Εστίας  συμμετείχε στο πρόγραμμα εκδηλώσεων του δήμου Αλίμου. Πιο συγκεκριμένα, το κέντρο πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας του δήμου Αλίμου σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ παρουσίασαν τέσσερα θεατρικά δρώμενα υπό τον τίτλο «Η ζωή από τα μάτια των εφήβων» στη θεατρική σκηνή ¨Κάρολος Κουν¨.  Η Θεατρική παράσταση «Ορνιθοσκαλίσματα» που παρουσίασαν οι εκπαιδευόμενοι της Εστίας καταχειροκροτήθηκε από το κοινό αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά τον επαγγελματισμό και την άψογη εμφάνιση της θεατρικής ομάδας.

Ευχαριστούμε θερμά τον δήμο Αλίμου για την πρόσκληση και συνεργασία τους.

theatroalimos1 theatroalimos2

 
Οι Άγγελοι της Χαράς στην ΕΣΤΙΑ

Οι Άγγελοι της Χαράς, μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία στην οποία συμμετέχουν επαγγελματίες καλλιτέχνες από τους χώρους του θεάτρου, της μουσικής και των εικαστικών θα παρουσιάσουν τη θεατρική τους παράσταση  «Μπορείς; Μπορώ» στους εκπαιδευόμενους μας την Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018.

logo_aggeloi _xaras

 

 
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΩΝΑΣΗ

new logo estias!!!

 

 

 

 

Στις 14 Νοεμβρίου 2017 η Εστία παρευρέθηκε στην παρουσίαση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Ιδρύματος Ωνάση στα πλαίσια συνεργασίας των δυο φορέων .Πιο συγκεκριμένα, με τη συνεργασία της κας Βαρβαρούση, θα συνδιοργανωθεί ένα βιωματικό εργαστήριο για ενήλικες με νοητική υστέρηση με στόχο την ανάπτυξη των κοινωνικών τους δεξιοτήτων μέσα από το βιβλίο. Το εργαστήριο ονομάζεται «Ανακαλύπτουμε μαζί το βιβλίο, διαβάζουμε αλλιώς;» και θα διεξαχθεί στην Ωνάσειο βιβλιοθήκη.

onasis1 onasis2

 
Συμμέτοχη στο πρώτο Παγκόσμιο Συνέδριο για την υποστηριζόμενη απασχόληση "Απασχόληση για όλους"

Από τις 14 έως τις 17 Ιουνίου 2017 ένας εκπρόσωπος της ΕΣΤΙΑΣ παρακολούθησε το πρώτο  Παγκόσμιο Συνέδριο   για την υποστηριζόμενη απασχόληση - "Απασχόληση για όλους - μια σφαιρική προοπτική" στο Μπέλφαστ, Βόρεια Ιρλανδία. Το Συνέδριο  διοργανώθηκε από  το European Association of Service providers for Persons With Disabilities (EASPD),  το European Union of Supported Employment (EUSE) και το Northern Ireland Union of Supported Employment (NIUSE).

Το Συνέδριο ήταν το πρώτο που διοργανώθηκε για τη συνεργασία εταίρων και ειδικών στον τομέα της απασχόλησης από όλο τον κόσμο και συμμετείχαν 670 εκπρόσωποι από 43 χώρες.

Το συνέδριο είχε ως σκοπό να αμφισβητήσει τις σκέψεις και τις απόψεις  μας για τον τρόπο με τον οποίο εργαζόμαστε με άτομα που θεωρούνται «μακριά από την αγορά εργασίας»  προτρέποντας μας να σκεφτούμε πως ίσως  «η αγορά εργασίας απέχει πολύ από το άτομο» και πως ίσως πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο λειτουργίας μας.

Στόχος του Συνεδρίου ήταν να εξετάσει τις πρακτικές απασχόλησης από όλο τον κόσμο και να προσπαθήσει να διασφαλίσει ότι όλοι επιδιώκουμε να ακολουθήσουμε τις βέλτιστες πρακτικές. Το επόμενο βήμα είναι η δημιουργία μια ισότιμης πλατφόρμας για την είσοδο στην αγορά εργασίας, ανεξάρτητα από το ποιοι είμαστε ή που ζούμε.

Μετά την λήξη του συνεδρίου το απόγευμα της Παρασκευής 16/06 και το Σάββατο 17/06 πραγματοποιήθηκαν δραστηριότητες της  EASPD,  όπως ομάδες ενδιαφέροντος, μόνιμες επιτροπές και γενική συνέλευση.

jim crowe president easpd

jim crowe president easpd2

 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 1 - 6 από 21


Προσεχείς Εκδηλώσεις

Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης

              Παρουσίαση

0201

syd_pikermi 

 

 

   Κάρμεν        Ηλιάνθη       Λίλιαν

prosklisi_endiaferodos_syd

Πρόγραμμα 'ΕΣΤΙΑ – παροχή υπηρεσιών φροντίδας σε άτομα με νοητική υστέρηση'

pinakida_ΚΔΗΦ_001

ELOSH - European Core Learning Outcomes for the Integration of Support and Housing

elosh_jpeg

ELLA - European Lifelong Learning Academy

ella_logo

Erasmus+ Inclusive Education

ie+ logo

ΧΟΡΗΓΟΙ

  •  Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο ''ΙΔΡΥΜΑ ΛΙΛΙΑΝ ΒΟΥΔΟΥΡΗ''

idrima_voudouri 

 


 

  • Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο ''ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ''

snf_basic_logo1


  • Σταθερός Χορηγός
scjcolor

 

 

 


  • Χορηγός 

vlachaki

 

 


 

  • Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον όμιλο HSBC
hsbc-logo  • Ευχαριστούμε θερμά τα Slim Bites για τη γλυκιά συνεργασία!
slimbites_logo

isomat

 

Δωρεές@Εστία

Transition and Adult Learning - Grundtvig Project

 

circle-of-people

 

Transition and Adult Learning - Grundtvig Project

Πρώτη σε ψήφους η 'ΕΣΤΙΑ' στον διαγωνισμό της JETOIL

eisaijetlogo