Αρχική arrow Τα νέα μας arrow Συμμετοχές
Συμμετοχές
Oμάδα αυτοσυνηγορίας Εστίας

Στις 20/1/2017 εκπρόσωποι της ομάδας αυτοσυνηγορίας της Εστίας συμμετείχαν στην παρουσίαση του θέματος ‘Σχολικός εκφοβισμός’ που διοργάνωσε η ομάδα αυτοσυνηγορίας του ιδρύματος Θεοτόκου. Όλοι οι εκπαιδευόμενοι ενημερώθηκαν για το θέμα, παρακολούθησαν ένα μικρό θεατρικό δρώμενο για τον σχολικό εκφοβισμό και στη συνέχεια αντάλλαξαν εμπειρίες και απόψεις.

Ευχαριστούμε θερμά το Ίδρυμα Θεοτόκος για την πρόσκληση και εκφράζουμε τα συγχαρητήρια μας στην ομάδα αυτοσυνηγορίας του Θεοτόκος για την άψογη διοργάνωση της συνάντησης.

 

 
Συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Ραφήνας

Στις 23 κ 24 Νοεμβρίου, οι Ένοικοι των ΣΥΔ Κάρμεν κ Ηλιάνθη πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Ραφήνας Πικερμίου προκειμένου να κάνουν τις ετήσιες ιατρικές τους εξετάσεις. Σε ένα σύγχρονο, ευχάριστο κ καινούριο περιβάλλον, με άρτια καταρτισμένο ιατρικό προσωπικό κ υπερσύγχρονα μηχανήματα, έλαβαν υψηλού επίπεδου ιατρικές υπηρεσίες.

Ευχαριστούμε θερμά την Υπεύθυνη του Κέντρου, κα. Δημήτριου καθώς κ τους συνεργάτες της για την θερμή υποδοχή, τη φροντίδα που παρείχαν, την άψογη εξυπηρέτηση κ την προθυμία τους.

Ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία στο έργο τους και καλές γιορτές!

 


 

 
Επίσκεψη εκπαιδευτηρίων ‘Ουρσουλίνες’

Στις 13 & 16 Νοεμβρίου μαθητές της Γ’ Γυμνασίου των εκπαιδευτηρίων ‘Ουρσουλίνες’ επισκέφθηκαν την Εστία. Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στα εργαστήρια από τους εκπαιδευόμενους της Εστίας και ενημερώθηκαν για τα προγράμματα και τις δράσεις μας. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το έργο της Εστίας και να γνωριστούν με τους εκπαιδευόμενους. Ευχαριστούμε θερμά τους μαθητές του σχολείου για την ευγενική δωρεά τους.

oursoulines

 

 
Δημ. δικτύου υποστ. μεταβ. στην τρίτη ηλικία των νοητικά υστερούντων ανθρώπων
g.ilikia1g.ilikia2...
 
Επίσκεψη στο πλαίσιο του προγράμματος CIF

Στις 26 και 27 Μαΐου 2015 δυο κοινωνικοί λειτουργοί από Εσθονία και Σουηδία, στα πλαίσια του προγράμματος CIF, επισκέφθηκαν την Εστία.  Οι κοινωνικοί λειτουργοί ενημερώθηκαν για τις υπηρεσίες και τα προγράμματα της Εστίας καθώς και τον τρόπο λειτουργίας της. Τα Διεθνή Εκπαιδευτικά Προγράμματα Ανταλλαγών CIF αποσκοπούν στο να φέρουν κοντά επαγγελματίες από διαφορετικές χώρες και πολιτισμούς, να τους εξασφαλίσουν τις κατάλληλες προϋποθέσεις και συνθήκες για να μοιραστούν τις εμπειρίες τους και γνώσεις.

cif1 cif2

 
« Ανάπτυξη μηχανισμού υποστήριξης, για συνηγορία και αυτοσυνηγορία ατόμων με νοητική υστέρηση»

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2ο μέρος της  εκπαίδευσης του προγράμματος «Ανάπτυξη μηχανισμού υποστήριξης, για συνηγορία και αυτοσυνηγορία ατόμων με νοητική υστέρηση» που διοργανώθηκε στην Εστία από 18 έως 20 Ιουνίου 2015. Οι συμμετέχοντες εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την άρτια οργάνωση και υψηλού επιπέδου περιεχόμενο της εκπαίδευσης. 

«Εξαιρετική οργάνωση του σεμιναρίου, πολύ αποτελεσματικός ο τρόπος ανάλυσης των θεμάτων τα οποία δεν ήταν από την αρχή σε εμένα προσωπικά αρκετά οικεία» (Γονέας συμμετέχοντας)

Το έργο  εντάσσεται στην Πρόσκληση «Προαγωγή των δημοκρατικών αξιών, συμπεριλαμβανομένων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» του Προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες», που είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) και το διαχειρίζεται το Ίδρυμα Μποδοσάκη.

advocacy1

advocacy2

 

 

 

 

 

 

 


Στις 23/05/2015 ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η πρώτη φάση της εκπαίδευσης του προγράμματος « Ανάπτυξη μηχανισμού υποστήριξης, για συνηγορία και αυτοσυνηγορία ατόμων με νοητική υστέρηση». Η εκπαίδευση που ξεκίνησε στις 21/05/2015 διεξήχθη στους χώρους της Εστίας και είχε ως σκοπό την γνώση και διερεύνηση θεμάτων των συμμετεχόντων σε θέματα συνηγορίας και αυτοσυνηγορίας.

Η Εστία ευχαριστεί τους εισηγητές  Maarit Aalto και Riitta-Leena Karlsson για τη πολύτιμη συμβολή τους στο πρόγραμμα.

aytosinigoria1aytosinigoria2

dimosiotita

 

 

 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 1 - 6 από 15


Προσεχείς Εκδηλώσεις

Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης

              Παρουσίαση

0201

 

 

 

 

           Κάρμεν           Ηλιάνθη

prosklisi_endiaferodos_syd

Ε.Ε.Τ.Α.Α Α.Ε - Ενέργειες στήριξης ατόμων που χρήζουν βοήθεια. Κέντρα Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας για άτομα με ειδικές ανάγκες

khfh_logos  

ELOSH - European Core Learning Outcomes for the Integration of Support and Housing

elosh_jpeg

ELLA - European Lifelong Learning Academy

ella_logo

ΧΟΡΗΓΟΙ

  •  Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο ''ΙΔΡΥΜΑ ΛΙΛΙΑΝ ΒΟΥΔΟΥΡΗ''

idrima_voudouri 

 


 

  • Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο ''ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ''

snf_basic_logo1


  • Σταθερός Χορηγός
scjcolor

 

 

 


  • Χορηγός 

vlachaki

 

 


 

  • Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον όμιλο HSBC
hsbc-logo  • Ευχαριστούμε θερμά τα Slim Bites για τη γλυκιά συνεργασία!
slimbites_logo

isomat

 

Δωρεές@Εστία

Transition and Adult Learning - Grundtvig Project

 

circle-of-people

 

Transition and Adult Learning - Grundtvig Project

Πρώτη σε ψήφους η 'ΕΣΤΙΑ' στον διαγωνισμό της JETOIL

eisaijetlogo