Αρχική arrow Τα νέα μας arrow Συμμετοχές
Συμμετοχές
H θεατρική ομάδα της Εστίας στον δήμο Αλίμου

 blue_logo

 

 

 Το Σάββατο 5 Μαΐου 2018 η θεατρική ομάδα της Εστίας  συμμετείχε στο πρόγραμμα εκδηλώσεων του δήμου Αλίμου. Πιο συγκεκριμένα, το κέντρο πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας του δήμου Αλίμου σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ παρουσίασαν τέσσερα θεατρικά δρώμενα υπό τον τίτλο «Η ζωή από τα μάτια των εφήβων» στη θεατρική σκηνή ¨Κάρολος Κουν¨.  Η Θεατρική παράσταση «Ορνιθοσκαλίσματα» που παρουσίασαν οι εκπαιδευόμενοι της Εστίας καταχειροκροτήθηκε από το κοινό αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά τον επαγγελματισμό και την άψογη εμφάνιση της θεατρικής ομάδας.

Ευχαριστούμε θερμά τον δήμο Αλίμου για την πρόσκληση και συνεργασία τους.

theatroalimos1 theatroalimos2

 
Οι Άγγελοι της Χαράς στην ΕΣΤΙΑ

Οι Άγγελοι της Χαράς, μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία στην οποία συμμετέχουν επαγγελματίες καλλιτέχνες από τους χώρους του θεάτρου, της μουσικής και των εικαστικών θα παρουσιάσουν τη θεατρική τους παράσταση  «Μπορείς; Μπορώ» στους εκπαιδευόμενους μας την Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018.

logo_aggeloi _xaras

 

 
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΩΝΑΣΗ

new logo estias!!!

 

 

 

 

Στις 14 Νοεμβρίου 2017 η Εστία παρευρέθηκε στην παρουσίαση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Ιδρύματος Ωνάση στα πλαίσια συνεργασίας των δυο φορέων .Πιο συγκεκριμένα, με τη συνεργασία της κας Βαρβαρούση, θα συνδιοργανωθεί ένα βιωματικό εργαστήριο για ενήλικες με νοητική υστέρηση με στόχο την ανάπτυξη των κοινωνικών τους δεξιοτήτων μέσα από το βιβλίο. Το εργαστήριο ονομάζεται «Ανακαλύπτουμε μαζί το βιβλίο, διαβάζουμε αλλιώς;» και θα διεξαχθεί στην Ωνάσειο βιβλιοθήκη.

onasis1 onasis2

 
Συμμέτοχη στο πρώτο Παγκόσμιο Συνέδριο για την υποστηριζόμενη απασχόληση "Απασχόληση για όλους"

Από τις 14 έως τις 17 Ιουνίου 2017 ένας εκπρόσωπος της ΕΣΤΙΑΣ παρακολούθησε το πρώτο  Παγκόσμιο Συνέδριο   για την υποστηριζόμενη απασχόληση - "Απασχόληση για όλους - μια σφαιρική προοπτική" στο Μπέλφαστ, Βόρεια Ιρλανδία. Το Συνέδριο  διοργανώθηκε από  το European Association of Service providers for Persons With Disabilities (EASPD),  το European Union of Supported Employment (EUSE) και το Northern Ireland Union of Supported Employment (NIUSE).

Το Συνέδριο ήταν το πρώτο που διοργανώθηκε για τη συνεργασία εταίρων και ειδικών στον τομέα της απασχόλησης από όλο τον κόσμο και συμμετείχαν 670 εκπρόσωποι από 43 χώρες.

Το συνέδριο είχε ως σκοπό να αμφισβητήσει τις σκέψεις και τις απόψεις  μας για τον τρόπο με τον οποίο εργαζόμαστε με άτομα που θεωρούνται «μακριά από την αγορά εργασίας»  προτρέποντας μας να σκεφτούμε πως ίσως  «η αγορά εργασίας απέχει πολύ από το άτομο» και πως ίσως πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο λειτουργίας μας.

Στόχος του Συνεδρίου ήταν να εξετάσει τις πρακτικές απασχόλησης από όλο τον κόσμο και να προσπαθήσει να διασφαλίσει ότι όλοι επιδιώκουμε να ακολουθήσουμε τις βέλτιστες πρακτικές. Το επόμενο βήμα είναι η δημιουργία μια ισότιμης πλατφόρμας για την είσοδο στην αγορά εργασίας, ανεξάρτητα από το ποιοι είμαστε ή που ζούμε.

Μετά την λήξη του συνεδρίου το απόγευμα της Παρασκευής 16/06 και το Σάββατο 17/06 πραγματοποιήθηκαν δραστηριότητες της  EASPD,  όπως ομάδες ενδιαφέροντος, μόνιμες επιτροπές και γενική συνέλευση.

jim crowe president easpd

jim crowe president easpd2

 
Oμάδα αυτοσυνηγορίας Εστίας

Στις 20/1/2017 εκπρόσωποι της ομάδας αυτοσυνηγορίας της Εστίας συμμετείχαν στην παρουσίαση του θέματος ‘Σχολικός εκφοβισμός’ που διοργάνωσε η ομάδα αυτοσυνηγορίας του ιδρύματος Θεοτόκου. Όλοι οι εκπαιδευόμενοι ενημερώθηκαν για το θέμα, παρακολούθησαν ένα μικρό θεατρικό δρώμενο για τον σχολικό εκφοβισμό και στη συνέχεια αντάλλαξαν εμπειρίες και απόψεις.

Ευχαριστούμε θερμά το Ίδρυμα Θεοτόκος για την πρόσκληση και εκφράζουμε τα συγχαρητήρια μας στην ομάδα αυτοσυνηγορίας του Θεοτόκος για την άψογη διοργάνωση της συνάντησης.

 

 
Συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Ραφήνας

Στις 23 κ 24 Νοεμβρίου, οι Ένοικοι των ΣΥΔ Κάρμεν κ Ηλιάνθη πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Ραφήνας Πικερμίου προκειμένου να κάνουν τις ετήσιες ιατρικές τους εξετάσεις. Σε ένα σύγχρονο, ευχάριστο κ καινούριο περιβάλλον, με άρτια καταρτισμένο ιατρικό προσωπικό κ υπερσύγχρονα μηχανήματα, έλαβαν υψηλού επίπεδου ιατρικές υπηρεσίες.

Ευχαριστούμε θερμά την Υπεύθυνη του Κέντρου, κα. Δημήτριου καθώς κ τους συνεργάτες της για την θερμή υποδοχή, τη φροντίδα που παρείχαν, την άψογη εξυπηρέτηση κ την προθυμία τους.

Ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία στο έργο τους και καλές γιορτές!

 


 

 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 1 - 6 από 19


Προσεχείς Εκδηλώσεις

Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης

              Παρουσίαση

0201

syd_pikermi 

 

 

   Κάρμεν        Ηλιάνθη       Λίλιαν

prosklisi_endiaferodos_syd

Πρόγραμμα 'ΕΣΤΙΑ – παροχή υπηρεσιών φροντίδας σε άτομα με νοητική υστέρηση'

pinakida_ΚΔΗΦ_001

ELOSH - European Core Learning Outcomes for the Integration of Support and Housing

elosh_jpeg

ELLA - European Lifelong Learning Academy

ella_logo

Erasmus+ Inclusive Education

ie+ logo

ΧΟΡΗΓΟΙ

  •  Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο ''ΙΔΡΥΜΑ ΛΙΛΙΑΝ ΒΟΥΔΟΥΡΗ''

idrima_voudouri 

 


 

  • Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο ''ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ''

snf_basic_logo1


  • Σταθερός Χορηγός
scjcolor

 

 

 


  • Χορηγός 

vlachaki

 

 


 

  • Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον όμιλο HSBC
hsbc-logo  • Ευχαριστούμε θερμά τα Slim Bites για τη γλυκιά συνεργασία!
slimbites_logo

isomat

 

Δωρεές@Εστία

Transition and Adult Learning - Grundtvig Project

 

circle-of-people

 

Transition and Adult Learning - Grundtvig Project

Πρώτη σε ψήφους η 'ΕΣΤΙΑ' στον διαγωνισμό της JETOIL

eisaijetlogo