Αρχική arrow Τα νέα μας arrow Το Βήμα των Εκπαιδευόμενων
Το Βήμα των Εκπαιδευόμενων
Αγάπη είναι…

Αγάπη είναι…

 

Αγάπη είναι τελικά
να ξαπλώνεις πάλι στην αμμουδιά
και πάλι στην παραλία να ξαπλώνεις
και να απολαμβάνεις την ομορφιά όλου του κόσμου

 

 
Αγάπη είναι
να βλέπεις χαρούμενα τα πουλιά που πετάνε
τώρα επάνω στον ουρανό
να βλέπεις όλη την φύση να σου τραγουδά πάλι η ψυχή σου
σαν να παίζεις πάλι εκεί στην όμορφη την απλωσιά
 
Αγάπη είναι
να είσαι πάντα κάτω από των ήλιο
να απολαμβάνεις την ομορφιά της πλάσης
να βλέπεις όλα τα πλάσματα
να χαίρονται μαζί σου τη ζωή
 
Αγάπη είναι
να αγκαλιάζεις πάλι τώρα των ουρανό
μαζί και ότι φωτεινό είναι εκεί
όπως ό ήλιος του μισοφέγγαρου
να σου χαμογελά ένα μόνο άστρο
 
Αγάπη είναι
να αγκαλιάζεις πάλι τώρα ένα άλλο γιαλό
που κρύβεται τώρα στα κρυφά από πίσω
 
Αγάπη είναι
να υψώνεις τώρα τα χέρια σου ψηλά
ύψωσα τώρα το βλέμμα
στον ουρανό να αγκαλιάζεις
όλα τα σύννεφα δακρυσμένα
 
Αγάπη ήταν όλα μια φορά
ζωντανεύει πάλι μια ιστορία
απόψε ζωντανεύουν μόνο δυο καρδιές  
 
Σαν να είναι μόνο δύο ματιές
σου έδωσα πάλι αγκαλιές
άναψα μόνο μια φλόγα δυνατή
 
Κατάματα κοίταξα για λίγο την φωτιά σου
πάλι να φέγγει
                                                 Μαρία Κώττη
 
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Κ Α Λ Ο     Κ Α Λ Ο Κ Α Ι Ρ Ι

 

Για το σχολείο μου

Γεωργία Αεράκη

29 Ιουνίου 2012

Το πρωί πάω με το χαμόγελο στην σχολή μου για να μάθω τα μαθήματα που μας βάζει η εκπαιδεύτρια μας Και προσέχουμε με πάρα  πολύ μεγάλη  προσοχή  τις θεωρίες του υπολογιστή που μας λέει η εκπαιδεύτρια μας. Και κάνουμε τις δουλειές που έχουμε να κάνουμε και η ησυχία μοιάζει σαν αμαρτία και κάνουμε σκονάκι για να το γράψουμε στο διαγώνισμα που μας βάζει η εκπαιδεύτρια μας και   με τις αχτίνες του ήλιου φαίνεται πάρα πολύ φωτεινό το εργαστήριο μας.

Η αυλή της σχολή μου έχει πάρα πολύ όμορφα λουλούδια και έχει δροσιά με τα κλαδιά των δέντρων και τα πουλιά που κελαηδάνε στην κολώνα της Δεής. Και το γατάκι είναι στην αυλή της σχολή μου και είναι κοντά στα πόδια μου και μου κάνει χάϊδεμα στα πόδια μου και το φύσημα του αέρα κάνει ένα πολύ γλυκό ήχο από τα κουνήματα των δέντρων και όλα τα παιδιά γελάμε και ακουγόμαστε από τα γέλια μας σε όλη την γειτονιά και τα παιδιά παίζουνε μήλα πάρα πολύ χαρούμενα και οι φωνές μας ακούγονται σε όλοι την πολυκατοικία της γειτονιάς της σχολή μας.

 

Κάθε μέρα πάω στην σχολή μου και τις ημέρες μας περνώ στα μαθήματα και προσέχω να μην χάνω καθόλου τα μαθήματα που κάνω στο εργαστήριο μου. Μου αρέσει πάρα πολύ να μαθαίνω τις ιστορίες της Ελλάδας και σε χώρες που δεν είδα με πηγαίνουνε οι σελίδες που μας βάζει η εκπαιδεύτρια μου. Την αγαπάω πάρα πολύ την εκπαιδεύτρια μου και σας έχω οδηγό μες στης γνώσης σας και μαθαίνω πάρα πολλά πράγματα από εσάς και δεν θα χαθώ ποτέ από τα μαθήματα που μας μαθαίνετε σε εμάς.

Τα βιβλία που διαβάζω μου αρέσει πάρα πολύ γιατί μαθαίνω πάρα πολλά πράγματα που δεν έχω μάθει και μου αρέσει πάρα πολύ να διαβάζω εξωσχολικά βιβλία. Και ποτέ δεν αμελώ να διαβάζω τα εξωσχολικά μου βιβλία γιατί μαθαίνω πιο πολλά χρήσιμα πράγματα που δεν έμαθα ποτέ μου και κοιτώ το πρόγραμμα μου για να ασχοληθώ με τα βιβλία που έχω στην βιβλιοθήκη μου για να τα διαβάζω και μου αρέσει πάρα πολύ να μαθαίνω πάρα πολλά πράγματα από τα βιβλία που διαβάζω. 

Μου αρέσει πάρα πολύ που πάω στην σχολή μου για να μάθω πάρα πολλά χρήσιμα πράγματα που θα χρειαστώ στην καινούργια μου δουλειά που θα βρω. Και κοιτώ το πρόγραμμα μου για να διαβάσω τα βιβλία μου που έχω στην βιβλιοθήκη μου και μου αρέσει πάρα πολύ να διαβάζω τα βιβλία μου γιατί θέλω να μάθω και άλλα πράγματα που δεν έχω μάθει.

Τις ώρες μου είναι πολύ καλές γιατί έχω πιο πολύ καλή συντροφιά την παρεούλα μου και κουβεντιάζουμε για διάφορα θέματα. Και εγώ βλέπω τα παιδιά που διασκεδάζουνε παίζοντας μήλα με την μπάλα της σχολή μου  και τους καμαρώνω τα παιδιά που γελάνε και ο κόσμος μας καμαρώνουνε που είμαστε πάρα πολύ ενωμένα και αγαπημένα παιδιά.

_____

 

 

 

 

 

 

 

 

 

____ __

 
Πως πέρασα στην Στοκχόλμη

Την Δευτέρα στις 26 Μαρτίου πήγαμε με το σχολείο μου στην Σουηδία.

 Για να πάμε στην Σουηδία αλλάξαμε δύο αεροπλάνα. Πρώτα πήραμε το πρώτο αεροπλάνο από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και κατεβήκαμε  στο αεροδρόμιο της Κοπεγχάγη και από εκεί πήραμε και το δεύτερο αεροπλάνο και πήγαμε στην Στοκχόλμη.

 

Μόλις φτάσαμε στην Στοκχόλμη εκεί είχαν έρθει και παιδιά από άλλα σχολεία. Από την Αγγλία, την Γερμανία, την Ισπανία και την Σουηδία. Εκεί που πήγαμε στην Στοκχόλμη το ξενοδοχείο ήταν πολύ ωραίο.

 

Εκεί κάθε μέρα πηγαίναμε σε μία αίθουσα και το κάθε σχολείο έκανε την δικιά του παρουσίαση. Εμείς εκεί που ήμασταν στην Σουηδία πήγαμε στην Στοκχόλμη και ήταν πανέμορφη. Χαζεύαμε σε διάφορα μαγαζιά και ένα άλλο μεσημέρι πήγαμε στο Vasamuseet και είδαμε το πολεμικό καράβι.

 

Την τελευταία μέρα πήγαμε στο Σουηδικό σχολείο και είδαμε τι μαθαίνουν τα παιδιά εκεί. Το απόγευμα ξαναπήγαμε στην πόλη της Σουηδίας και μετά το βράδυ ξαναπήγαμε στο Σουηδικό σχολείο και κάνανε πάρτι και χορέψαμε.

 

Στις 31 Μαρτίου φύγαμε από την Σουηδία και γυρίσαμε στην Ελλάδα. Εκεί που πήγαμε στην Σουηδία ήταν πολύ ωραία. Εγώ φέτος ήταν η πρώτη φορά που ταξίδεψα στο εξωτερικό και γι’ αυτό θα ήθελα να ξαναταξιδέψω και σε άλλες χώρες του εξωτερικού.   

 

ΝΓ.

 

 

 
Εκδρομή στη Κλειτορία 2011

Τη Δευτέρα 16 Μαίου πήγαμε στη Κλειτορία.

 

Εκεί όταν ήμασταν κάναμε διάφορες δραστηριότητες. Πήγαμε στον Άγιο Στέφανο, παίζαμε ένα παιχνίδι γνωριμίας, πήγαμε στον Αρωάνιο ποταμό, παίξαμε ένα παιχνίδι με το κύριο Βασίλη και εκείνος μας έκανε πλάκα και εγώ γέλαγα.

Περισσότερα...
 
Το εργαστήριο πληροφορικής

Μαρία Κωττή 3/11/010

Έμαθα στο εργαστήριο της  πληροφορικής με όλοι την ομάδα των κοριτσιών να σινεγαρζουμαί με αλούς συναδέλφους μαζί και έμαθα να σουρώνω φωτογραφίες να τοις μαυρίζω μου μαρέσει να σκαναρώ φωτογραφίες μου αρέσει να περνάω ωραία που έχουμε πολύ καλή παρέα μαρέσει να μαθαίνω καινούρια πράγματα μαρέσει που είμαι σε αυτό το εργαστήριο που έρχομαι με αλούς ανθρώπους μου αρέσει να τους βωειθάω σε ότι έχουν δυσκολία.

Μου άρεσε που βωείθισα και εγώ στο σκαναρισμά πραγματικά μου αρέσει να σκαναρώ φωτογραφίες μου αρέσει να ασχολούμαι με τέτοιες δουλειές να κάνω στων υπολογιστή να της αποφικέυω να της επερξεγαρζούμαι να ανοίγω καινούρια αρχεία να ανοίγω καινούριους φακέλους και άλες εικόνες και με πόλη ποικιλίες και από της ζωγραφιές,   

Όλο το εργατιρίο μαζί σαρώσαμε 3.000 φωτογραφίες και άλλα αρχεία από άλες εικόνες.

Σας ευχαριστούμε παραπώλη που μας δώσατε να κάνουμε αυτή τη δουλειά ξέραμε με λίγοι προσπάθεια ότι θα τα καταφέραμε εμένα μου φαινικέ λίγο στην άρχει δύσκολο αλλά μετά μου ήταν εύκολο μου άρεσε που με βοήθεισε η φητιτροιά μου η Νηκί να είναι καλά το κορίτσι που πρόσφερε την βοήθεια της.

 

Σας γυριστούμε θερμά από την καρδιά μας.

* Το κείμενο διατηρείται στην αρχική μορφή και ορθογραφία  με την οποία το παρέδωσαν οι εκπαιδευόμενοι.                                                       

 

 


Προσεχείς Εκδηλώσεις

Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης

              Παρουσίαση

0201

syd_pikermi 

 

 

   Κάρμεν        Ηλιάνθη       Λίλιαν

prosklisi_endiaferodos_syd

Πρόγραμμα 'ΕΣΤΙΑ – παροχή υπηρεσιών φροντίδας σε άτομα με νοητική υστέρηση'

pinakida_ΚΔΗΦ_001

ELOSH - European Core Learning Outcomes for the Integration of Support and Housing

elosh_jpeg

ELLA - European Lifelong Learning Academy

ella_logo

Erasmus+ Inclusive Education

ie+ logo

ΧΟΡΗΓΟΙ

  •  Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο ''ΙΔΡΥΜΑ ΛΙΛΙΑΝ ΒΟΥΔΟΥΡΗ''

idrima_voudouri 

 


 

  • Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο ''ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ''

snf_basic_logo1


  • Σταθερός Χορηγός
scjcolor

 

 

 


  • Χορηγός 

vlachaki

 

 


 

  • Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον όμιλο HSBC
hsbc-logo  • Ευχαριστούμε θερμά τα Slim Bites για τη γλυκιά συνεργασία!
slimbites_logo

isomat

 

Δωρεές@Εστία

Transition and Adult Learning - Grundtvig Project

 

circle-of-people

 

Transition and Adult Learning - Grundtvig Project

Πρώτη σε ψήφους η 'ΕΣΤΙΑ' στον διαγωνισμό της JETOIL

eisaijetlogo