Αρχική


Αρχική σελίδα
ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ – 2 ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: «ΒΕΛΤΙΣΤΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ»
Νέα
besclo
 
2nd TRANSNATIONAL MEETING FOR ‘IE+’
Υπό υλοποίηση

2nd TRANSNATIONAL MEETING FOR ‘IE+’: Promoting positive attitudes and evidence-based policy for inclusive education

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ 23-24/1/2019

Κάθε μαθητής, με αναπηρία ή όχι, δικαιούται να έχει μια θέση στα σχολεία μας. Δικαιούται να είναι μέρος μιας σχολικής τάξης φτιαγμένης για όλους...

Αυτές τις αρχές πρεσβεύει το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα "Inclusive Education" στο οποίο συμμετέχει η ΕΣΤΙΑ. Πρόκειται για μια κοινή προσπάθεια 7 οργανισμών από 6 κράτη. Πανεπιστήμια, ερευνητικά ινστιτούτα, ενώσεις επαγγελματιών, Ευρωπαϊκά δίκτυα συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια, η οποία θα αρχίσει να μπαίνει σε φάση πιλοτικής εφαρμογής ως το καλοκαίρι.

Ευτυχής συγκυρία για την ΕΣΤΙΑ και την παρουσία μας στις Βρυξέλλες, ο εορτασμός της 24ης  Ιανουαρίου, ως παγκόσμιας ημέρας εκπαίδευσης.

Στη συνάντηση παρουσιάστηκαν τα δεδομένα που συλλέχτηκαν από το Πανεπιστήμιο της Γάνδης για την επικρατούσα κατάσταση στις συμμετέχουσες χώρες, σχετικά με την Ενταξιακή Εκπαίδευση, το εργαλείο που αναπτύχθηκε από το Πανεπιστήμιο της Σαλαμάνκα για τον προσδιορισμό των δεικτών ποιότητας ζωής και συζητήθηκε και σχηματοποιήθηκε το πλαίσιο του εκπαιδευτικού υλικού που θα χρησιμοποιηθεί στην επόμενη προγραμματισμένη συνάντηση, στη Σόφια της Βουλγαρίας τον Απρίλιο του 2019, για την εκπαίδευση των ατόμων που θα θέσουν σε πιλοτική εφαρμογή το πρόγραμμα.

 

ie1 ie2

 
Κοπή βασιλόπιτας εκπαιδευομένων 2019
Διάφορες

Με ιδιαίτερο ενθουσιασμό και  χαρά οι εκπαιδευόμενοι των εργαστηρίων της Εστίας έκοψαν στις 25/1/2019 την καθιερωμένη ετήσια βασιλόπιτα για μια καλή χρονιά. Οι τυχεροί/ες των εργαστηρίων που κέρδισαν το φλουρί, παρέλαβαν ένα δώρο έκπληξη.

Η Εστία εύχεται σε όλους τους εκπαιδευόμενους, στους γονείς και στο εκπαιδευτικό προσωπικό καλή χρονιά, υγεία και πρόοδο.

pita1pita2

 

 
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΟΡΡΕ
Επισκέψεις

Την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου πήγα στο μουσείο ΒΟΡΡΕ με την ΕΣΤΙΑ. Πρώτα έπαιξα Μπότσε με παιδιά από άλλα σχολεία και μου άρεσε πολύ. Έκανα καινούριες παρέες και  φιλίες.

Κάναμε πολλές δραστηριότητες μαζί. Μιλούσαμε με τα κορίτσια από το Λύκειο του «Σιβιτανίδειος ΕΠΑΛ»,  για τη μουσική που ακούμε,  για το σχολείο τους , για την εργασία μου στην ΕΣΤΙΑ και  για τα άλλα ενδιαφέροντά μας.  Μου άρεσε πολύ και ο χώρος του Μουσείου. Ήταν όλα ένα θαύμα.

Μαρία

   

Πώς πέρασα στο ΣΚΕΠ

Μου άρεσε πολύ που δοκίμασα Μπότσε και τα κατάφερα. Μου άρεσε πολύ που μιλούσαμε όλοι μαζί με παιδιά από άλλα σχολεία κάνοντας διάφορες χειροτεχνίες. Θα ήθελα να ξαναπάω.

Γεωργία

skep2-collage

 

 
Θεατρική παράσταση "Ορνιθοσκαλίσματα"
Διάφορες
image
 
Ημέρες Κουμπαρά
Διάφορες

«Δίνουμε τα ρέστα μας… για ένα καλύτερο αύριο»

Το Σαββατοκύριακο 19-20 Ιανουαρίου 2019, από τις 10 πμ έως τις 6 μμ, συγκεντρώνουμε όλοι μαζί τους πήλινους κουμπαράδες της Εστίας. Γονείς, εθελοντές, φίλοι, μέλη, γείτονες, δημότες θα δώσουν τα «ρέστα» τους για να υποστηρίξουν την Εστία και τη συνέχιση του δύσκολου έργου της στα παιδιά με νοητική υστέρηση. Παράλληλα, θα λειτουργήσει ένα πλούσιο bazaar με προσφορές σε είδη σπιτιού, διακοσμητικά, επώνυμα ρούχα και άλλα αξεσουάρ. Επιπλέον, θα είναι ανοικτό για όλους εσάς το εκθετήριο με τα χειροποίητα αντικείμενα του καθώς και ο φούρνος της Εστίας με τα ξεχωριστά σπιτικά κουλουράκια.

 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 9 - 16 από 280


Προσεχείς Εκδηλώσεις

Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης

              Παρουσίαση

0201

syd_pikermi 

 

 

   Κάρμεν        Ηλιάνθη       Λίλιαν

prosklisi_endiaferodos_syd

Πρόγραμμα 'ΕΣΤΙΑ – παροχή υπηρεσιών φροντίδας σε άτομα με νοητική υστέρηση'

pinakida_ΚΔΗΦ_001

ELOSH - European Core Learning Outcomes for the Integration of Support and Housing

elosh_jpeg

ELLA - European Lifelong Learning Academy

ella_logo

Erasmus+ Inclusive Education

ie+ logo

ΧΟΡΗΓΟΙ

  •  Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο ''ΙΔΡΥΜΑ ΛΙΛΙΑΝ ΒΟΥΔΟΥΡΗ''

idrima_voudouri 

 


 

  • Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο ''ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ''

snf_basic_logo1


  • Σταθερός Χορηγός
scjcolor

 

 

 


  • Χορηγός 

vlachaki

 

 


 

  • Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον όμιλο HSBC
hsbc-logo  • Ευχαριστούμε θερμά τα Slim Bites για τη γλυκιά συνεργασία!
slimbites_logo

isomat

 

Δωρεές@Εστία

Transition and Adult Learning - Grundtvig Project

 

circle-of-people

 

Transition and Adult Learning - Grundtvig Project

Πρώτη σε ψήφους η 'ΕΣΤΙΑ' στον διαγωνισμό της JETOIL

eisaijetlogo