Αρχική


Αρχική σελίδα
Επίσκεψη από τον φορέα Lindeparken από την Σουηδία
Διάφορες

Από την 17/10 έως 21/10 είχε η ΕΣΤΙΑ  την μεγάλη χαρά να φιλοξενήσει, μια ομάδα 10 ατόμων (5 συνοδοί & 5 νέοι με νοητική αναπηρία ) από το Σουηδικό ειδικό λύκειο Lindeparken με έδρα  την Στοκχόλμη.

Η επίσκεψη αυτή ήταν μια συνέχεια στην πολύχρονοι  συνεργασία μας με τον συγκεκριμένο  φορέα. Κατά την διάρκεια της επίσκεψης  υλοποιήσαμε μαζί ένα καλλιτεχνικό πρόγραμμα οποίο περιείχε μουσική, θέατρο και χορός.

 Όλοι η επίσκεψη  πραγματοποιήθηκε σε  ατμόσφαιρα  χαράς , φιλίας  και με πολύ γέλιο.


lindeparken2lindeparken1lindeparken4  lindeparken3

 
Δελτίο Τύπου συνάντησης μελών EASPD στις 7/9/16
Συνέδρια

Δελτίο Τύπου συνάντησης μελών EASPD στις 7/9/16

 

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η συνάντηση τακτικών  και υποψήφιων μελών της EASPD  (European Association of Service Providers for Persons with Disabilities) που διοργάνωσε η ΕΣΤΙΑ την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Φιλοθέης–Ψυχικού. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Φιλοθέης–Ψυχικού κος Ξυριδάκης, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού κα Πετρίτση-Μουράντ, ο Πρόεδρος της Επιτροπής για τα δικαιώματα των ΑμεΑ στο Συμβούλιο της Ευρώπης, ο Πρόεδρος της ΜΕΛΕΔΩΝΗ και  εκπρόσωποι των φορέων Αμυμώνη, ΑΛΜΑ, Εργαστήρι, Μαργαρίτα, Θεοτόκος, το Πέταγμα, ΚΙΝ.Α.ΨΥ, Παναγία Ελεούσα, Μέριμνα, ο Σωτήρ, Ινστιτούτο Ενδοκοινωνιακής Αποκατάστασης, ΔΕΑ ΟΛΥΜΠΙΑΣ και Νόηση.

Η συνάντηση ξεκίνησε με  χαιρετισμό του Δημάρχου ο οποίος τόνισε ότι «όταν συνειδητοποιήσουμε ότι, η ένταξη των ατόμων με νοητική υστέρηση στην παραγωγική διαδικασία και στην καθημερινότητα μας είναι κέρδος τότε έχουμε όλοι  να ωφεληθούμε από αυτήν και διαβεβαίωσε ότι με χαρά θα περιμένει προτάσεις ώστε να συμβάλει και ο Δήμος με τον καλύτερο τρόπο και τις βέλτιστες πρακτικές στον τομέα της απόλυτης ενσωμάτωσης στον κοινωνικό ιστό των ατόμων με νοητική υστέρηση».

Οι εργασίες της συνάντησης χωρίστηκαν σε δυο θεματικές ενότητες. Αρχικά διατυπώθηκαν σχόλια, δυσκολίες αλλά και προτάσεις για την κατάσταση που επικρατεί στην χώρα μας στον τομέα της απασχόλησης των ατόμων με αναπηρία. Οι διαπιστώσεις θα περιληφθούν στην ετήσια έκθεση που υποβάλλει η EASPD στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Στη συνέχεια   παρουσιάστηκε το έργο της EASPD και τα πλεονεκτήματα συμμετοχής υποψήφιων μελών σε αυτήν.

Τέλος επισημάνθηκε η ανάγκη για περαιτέρω συνεργασία και ενεργοποίηση των εμπλεκόμενων φορέων με σκοπό τη δημιουργία ενός δικτύου συνεργασίας κάτω από την ομπρέλα της EASPD

Ευχαριστούμε θερμά τη όλους τους καταξιωμένους εκπροσώπους των φορέων ΑμεΑ για την ενεργή παρουσία και συμβολή τους στην συνάντηση.

 

easpd7.9.20162easpd_7.9.2016

 
Συνάντηση μελών EASPD στις 07.09.2016
Νέα

 

 blue_logo

 

 

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση μελών EASPD στις 07.09.2016

Η ΕΣΤΙΑ διοργανώνει την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016  τη συνάντηση των τακτικών ή προς ένταξη μελών της EASPD( European Association of Service Providers for Persons with Disabilities). Η συνάντηση θα λάβει χώρα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Φιλοθέης-Ψυχικού (Μαραθωνοδρόμου 95, Ψυχικό) στις 10.30πμ και έχει διπλό ρόλο. Καταρχάς  θέλει να διαπιστώσει την κατάσταση που επικρατεί στην χώρα μας στον τομέα της απασχόλησης των ατόμων με αναπηρία και οι διαπιστώσεις θα περιληφθούν στην ετήσια έκθεση που υποβάλλει το δίκτυο στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Στη συνέχεια   θα εστιάσει στα πλεονεκτήματα συμμετοχής υποψήφιων μελών στην EASPD, το δίκτυο συνεργασίας όπως επίσης και η προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των μελών. Στην συνάντηση θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι φορέων ατόμων με αναπηρία.

 

 

 
Ξεκίνησε η προσπάθεια του Λευτέρη Παρασκευά
Νέα

ΘΑ ΔΙΑΣΧΙΣΕΙ ΤΡΕΧΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΥΡΗΝΑΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣ

Με σκοπό την ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού καθώς και την συγκέντρωση χρημάτων για τον εξοπλισμό της  3ης Στέγης Υποστηριζόμενης διαβίωσης στο Πικέρμι του κέντρου κοινωνικής φροντίδας ατόμων με νοητική υστέρηση «ΕΣΤΙΑ», ο τριαθλητής μεγάλων αποστάσεων Λευτέρης Παρασκευάς θα επιχειρήσει να διασχίσει απόσταση 866 χιλιομέτρων, μέσα από ορεινά μονοπάτια GR10 των Πυρηναίων σε διάστημα 15-17 ημερών.

Ξεκινάει στις 29 Ιουνίου από το γαλλικό χωριό Μπανιούλ, στη Μεσόγειο, για να καταλήξει, μέχρι τις 17 Ιουλίου στις ακτές του Ατλαντικού. Χωρίς συνοδευτική στήριξη, με έναν σάκο 6 κιλών στην πλάτη, έναν αδιάβροχο υπνόσακο και την ψυχή του δοσμένη στην προσφορά στα παιδιά που έχουν ανάγκη.

Με την πεποίθηση ότι «κοινωνική ευθύνη έχουμε όλοι μας, ο καθένας από το δικό του μετερίζι» ο Λευτέρης Παρασκευάς έχει εγκαινιάσει, εδώ και αρκετά χρόνια, μία σειρά αθλητικών εκδηλώσεων που κάθε φορά έχουν ως σκοπό την ενίσχυση ενός ιδρύματος που ασχολείται με την αρωγή παιδιών με ειδικές ανάγκες.

Το πέρασμα του Λευτέρη Παρασκευά στα Πυρηναία θα συμβάλλει στην συγκέντρωση χρημάτων για τον εξοπλισμό τουλάχιστον δύο δωματίων της  Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ατόμων με νοητική υστέρηση της «ΕΣΤΙΑ» η οποία θα λειτουργήσει τον Ιανουάριο του 2017.

Την προσπάθεια του Λευτέρη Παρασκευά, διασχίζοντας τα Πυρηναία, μπορείτε να παρακολουθείτε καθημερινά στο διαδίκτυο www.lefterisparaskevas.com , και εάν επιθυμείτε, να την ενισχύσετε οικονομικά στον ακόλουθο σύνδεσμο 

https://www.generosity.com/community-fundraising/crossing-pyrenees-866-km-17-days-for-the-disabled

 
«2o Marmalade Festival»
Διάφορες

Δελτίο τύπου

    «2o Marmalade Festival»

Ένα πολύ γλυκό και απολαυστικό διήμερο 4 και 5 Ιουνίου στην πλατεία Αγίας Σοφίας Νέου Ψυχικού συνδιοργανώθηκε από την Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού και το Κέντρο Κοινωνικής Φροντίδας ατόμων με νοητική υστέρηση «Εστία» ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία.

Σε ωραία ατμόσφαιρα, με το καφέ – ουζερί πάντα γεμάτο , τα παιδικά δρώμενα , υπήρχε μεγάλη ανταπόκριση του κοινού και συμμετοχή 15 συλλόγων και εθελοντών από το Δήμο μας αλλά και από άλλες περιοχές.

 Οι σύλλογοι και εθελοντές που έλαβαν μέρος ήταν :

v  Γονείς Εστίας

v  Εθελόντριες Εστίας

v  Ελληνική Εστία Αγίας Παρασκευής

v  Ελληνική Εστία Παπάγου

v  Επιτροπή Νεότητας Φιλοθέης-Ψυχικού

v  Λέσχη Lions Ολυμπιάδα

v  Πανελλαδική Οργάνωση Γυναικών "Παναθηναϊκή" παράρτημα Ν.Ψυχικού

v  Ποδοσφαιρικός Όμιλος Ψυχικού (ΠΟΨ)

v  Σοροπτιμιστικός Όμιλος Ψυχικού

v  Σύλλογος  Κρητών Φιλοθέης-Ψυχικού «Ο Μίνως»

v  Σύλλογος  Μικρασιατών Νέου Ψυχικού «Άγιος Γεώργιος»

v  Σύλλογος φίλων της Εστίας «Μήνυμα Αγάπης»

v  Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Φιλοθέης

v  Ομάδα Καφενείου

v  Φίλοι Δημότες

 Τα βραβεία της πιο πρωτότυπης και εύγεστης μαρμελάδας δόθηκαν από τους chef Μυρσίνη Λαμπράκη και Ρένα της Φτελιάς κατά σειρά  :

Α΄ βραβείο στις Εθελόντριες της Εστίας για τη μαρμελάδα κουμκουάτ με κύμινο

Β΄ βραβείο στην Παναθηναϊκή Οργάνωση Γυναικών Νέου Ψυχικού για τη μαρμελάδα δαμάσκηνο

Γ΄ βραβείο στην Ομάδα Καφενείου για τη μαρμελάδα νεράτζι

Το βραβείο καλύτερης διακόσμησης τραπεζιού δόθηκε από την κ. Χαρά Ξυριδάκη στο Σύλλογο Μικρασιατών Νέου Ψυχικού «Άγιος Γεώργιος»

 Οι οργανώτριες, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πορστασίας  Κατερίνα Πετρίτση – Μουράντ και η Πρόεδρος του Δ.Σ. της Εστία Έφη Προκοπάκη, εξέφρασαν τις θερμότερες ευχαριστίες τους, πρωτίστως για την ευαισθησία όλων προς το έργο της Εστίας και τα παιδιά με νοητική υστέρηση καθώς επίσης και για το πραγματικό ενδιαφέρον του κόσμου που αγκάλιασε  το «2ο Marmalade Festival» και μοιράστηκε τις όμορφες και γιορτινές στιγμές που με τόση φροντίδα προετοιμάστηκαν.

Ευχαριστίες σε όλους τους εργαζόμενους του Δήμου και της «Εστίας» για τη βοήθεια τους αλλά και στους χορηγούς της εκδήλωσης ΤOTTIS BINGO,ζαχαροπλαστεία DESPINA και εταιρεία Ζωγράφος.

 
ΗΛΙΟΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ 2016
Διάφορες

Στις 15 & 16 Ιουνίου στις 8 μμ, στην όμορφη αυλή της Εστίας, στην οδό Σ.Νικολακοπούλου 13 στο Νέο Ψυχικό, σας περιμένουμε στα «Ηλιομαγειρέματα 2016». Οι καλεσμένοι θα γευτούν αγαπημένες, ελληνικές, παραδοσιακές γεύσεις και θα απολαύσουν ένα πλήρες μενού με άφθονο ποτό. Η κάθε βραδιά θα συνοδεύεται από ζωντανή μουσική.
Η τιμή πρόσκλησης είναι 20€/το άτομο.

 

Μπορείτε να κάνετε τις κρατήσεις σας στο τηλ.2106726945 ή στο email info@eseepa.gr.

 

hliomagiremata

 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 73 - 80 από 220


Προσεχείς Εκδηλώσεις

Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης

              Παρουσίαση

0201

 

 

 

 

           Κάρμεν           Ηλιάνθη

prosklisi_endiaferodos_syd

Πρόγραμμα 'ΕΣΤΙΑ – παροχή υπηρεσιών φροντίδας σε άτομα με νοητική υστέρηση'

pinakida_ΚΔΗΦ_001

ELOSH - European Core Learning Outcomes for the Integration of Support and Housing

elosh_jpeg

ELLA - European Lifelong Learning Academy

ella_logo

ΧΟΡΗΓΟΙ

  •  Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο ''ΙΔΡΥΜΑ ΛΙΛΙΑΝ ΒΟΥΔΟΥΡΗ''

idrima_voudouri 

 


 

  • Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο ''ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ''

snf_basic_logo1


  • Σταθερός Χορηγός
scjcolor

 

 

 


  • Χορηγός 

vlachaki

 

 


 

  • Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον όμιλο HSBC
hsbc-logo  • Ευχαριστούμε θερμά τα Slim Bites για τη γλυκιά συνεργασία!
slimbites_logo

isomat

 

Δωρεές@Εστία

Transition and Adult Learning - Grundtvig Project

 

circle-of-people

 

Transition and Adult Learning - Grundtvig Project

Πρώτη σε ψήφους η 'ΕΣΤΙΑ' στον διαγωνισμό της JETOIL

eisaijetlogo