Αρχική


Αρχική σελίδα
Marmalade Festival …η πιο γλυκιά Εστία-ση
Διάφορες

blue_logo

 

 

 

Ένα απολαυστικό διήμερο με μεγάλη συμμετοχή και ανταπόκριση του κοινού, στην πολύ ωραία εκδήλωση που συνδιοργάνωσε η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού με το Κέντρο Κοινωνικής Φροντίδας Ατόμων με Νοητική Υστέρηση «Εστία» για την οικονομική ενίσχυση του σοβαρού έργου της «Εστία».

Σε ωραία ατμόσφαιρα και πανηγυρικό κλίμα, πουλήθηκαν όλες οι μαρμελάδες, ξεπερνώντας τον οικονομικό στόχο.

 

ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ LINK

 
Εθελοντική Αιμοδοσία Νέου Ψυχικού
Νέα

unnamed

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αγαπητές Φίλες & Φίλοι Συνδημότες,

 

Με χαρά σας προσκαλούμε να συμμετέχετε στην Εθελοντική Αιμοδοσία Νέου Ψυχικού, την ύψιστη πράξη αλληλεγγύης και αγάπης για τον συνάνθρωπο μας, με σκοπό την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού   

 

την Παρασκευή 12 Ιουνίου

Από τις 9:00 έως τις 1:00

Στο Πνευματικό Κέντρο της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου

στο Νέο Ψυχικό.

 

Σας περιμένουμε, όλους είναι σημαντικό!

 

Κατερίνα Πετρίτση – Μουράντ

Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας & Υγείας

 
Επίσκεψη στο πλαίσιο του προγράμματος CIF
Συμμετοχές

Στις 26 και 27 Μαΐου 2015 δυο κοινωνικοί λειτουργοί από Εσθονία και Σουηδία, στα πλαίσια του προγράμματος CIF, επισκέφθηκαν την Εστία.  Οι κοινωνικοί λειτουργοί ενημερώθηκαν για τις υπηρεσίες και τα προγράμματα της Εστίας καθώς και τον τρόπο λειτουργίας της. Τα Διεθνή Εκπαιδευτικά Προγράμματα Ανταλλαγών CIF αποσκοπούν στο να φέρουν κοντά επαγγελματίες από διαφορετικές χώρες και πολιτισμούς, να τους εξασφαλίσουν τις κατάλληλες προϋποθέσεις και συνθήκες για να μοιραστούν τις εμπειρίες τους και γνώσεις.

cif1 cif2

 
«Άλμα Ζωής»
Εργαστήρια

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με καρκίνο μαστού «Άλμα Ζωής» έχοντας ως στόχο την ενημέρωση για τις μεθόδους πρόληψης του καρκίνου του μαστού, καθώς και την κινητοποίηση τους για τακτικό προληπτικό έλεγχο  πραγματοποίησε ενημερωτική ομιλία στην Εστία στις 28/05/2015. Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης  οι εκπαιδευόμενοι   είχαν τη δυνατότητα να  συζητήσουν  με τους ειδικούς και να μάθουν τρόπους πρόληψης και  έγκαιρης διάγνωσης.

Ευχαριστούμε θερμά τους ομιλητές για την προσφορά και  προσαρμοσμένη σύμφωνα με τις ανάγκες των εκπαιδευόμενων  της Εστίας ομιλία τους.

alma_zwhs1

alma_zwhs2

 
« Ανάπτυξη μηχανισμού υποστήριξης, για συνηγορία και αυτοσυνηγορία ατόμων με νοητική υστέρηση»
Συμμετοχές

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2ο μέρος της  εκπαίδευσης του προγράμματος «Ανάπτυξη μηχανισμού υποστήριξης, για συνηγορία και αυτοσυνηγορία ατόμων με νοητική υστέρηση» που διοργανώθηκε στην Εστία από 18 έως 20 Ιουνίου 2015. Οι συμμετέχοντες εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την άρτια οργάνωση και υψηλού επιπέδου περιεχόμενο της εκπαίδευσης. 

«Εξαιρετική οργάνωση του σεμιναρίου, πολύ αποτελεσματικός ο τρόπος ανάλυσης των θεμάτων τα οποία δεν ήταν από την αρχή σε εμένα προσωπικά αρκετά οικεία» (Γονέας συμμετέχοντας)

Το έργο  εντάσσεται στην Πρόσκληση «Προαγωγή των δημοκρατικών αξιών, συμπεριλαμβανομένων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» του Προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες», που είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) και το διαχειρίζεται το Ίδρυμα Μποδοσάκη.

advocacy1

advocacy2

 

 

 

 

 

 

 


Στις 23/05/2015 ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η πρώτη φάση της εκπαίδευσης του προγράμματος « Ανάπτυξη μηχανισμού υποστήριξης, για συνηγορία και αυτοσυνηγορία ατόμων με νοητική υστέρηση». Η εκπαίδευση που ξεκίνησε στις 21/05/2015 διεξήχθη στους χώρους της Εστίας και είχε ως σκοπό την γνώση και διερεύνηση θεμάτων των συμμετεχόντων σε θέματα συνηγορίας και αυτοσυνηγορίας.

Η Εστία ευχαριστεί τους εισηγητές  Maarit Aalto και Riitta-Leena Karlsson για τη πολύτιμη συμβολή τους στο πρόγραμμα.

aytosinigoria1aytosinigoria2

dimosiotita

 

 

 
ELOSH PROGRAMME
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη

blue_logo

 

 

 

Η Εστία μέσα από την ενεργή συμμετοχή της σε Ευρωπαϊκά δίκτυα συμμετέχει φέτος στο διακρατικό πρόγραμμα με την επωνυμία ELOSH (European Core Learning Outcomes for Integration of Support and Housing) το οποίο πραγματεύεται θέματα Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Σκοπός του προγράμματος είναι η ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δομών πρόνοιας, των χρηστών των υπηρεσιών και του προσωπικού που εργάζεται σε ξενώνες-σπίτια υποστηριζόμενης διαβίωσης. Στόχος μας είναι η δημιουργία ενός εκπαιδευτικού εργαλείου εκπαίδευσης που απευθύνεται τόσο στο προσωπικό των ξενώνων-στεγών υποστηριζόμενης διαβίωσης όσο και στους χρήστες των συγκεκριμένων υπηρεσιών. Η καινοτομία του σχεδίου μας έγκειται ότι η δημιουργία του συγκεκριμένου εργαλείου θα γίνει με την εμπλοκή των τελικά ωφελουμένων.

Μια πρώτη μορφή του εκπαιδευτικού υλικού μπορείτε να βρείτε εδώ.

 

 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 73 - 80 από 179


Προσεχείς Εκδηλώσεις

Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης

              Παρουσίαση

0201

 

 

 

 

           Κάρμεν           Ηλιάνθη

prosklisi_endiaferodos_syd

Ε.Ε.Τ.Α.Α Α.Ε - Ενέργειες στήριξης ατόμων που χρήζουν βοήθεια. Κέντρα Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας για άτομα με ειδικές ανάγκες

khfh_logos  

ELOSH - European Core Learning Outcomes for the Integration of Support and Housing

elosh_jpeg

ELLA - European Lifelong Learning Academy

ella_logo

ΧΟΡΗΓΟΙ

  •  Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο ''ΙΔΡΥΜΑ ΛΙΛΙΑΝ ΒΟΥΔΟΥΡΗ''

idrima_voudouri 

 


 

  • Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο ''ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ''

snf_basic_logo1


  • Σταθερός Χορηγός
scjcolor

 

 

 


  • Χορηγός 

vlachaki

 

 


 

  • Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον όμιλο HSBC
hsbc-logo  • Ευχαριστούμε θερμά τα Slim Bites για τη γλυκιά συνεργασία!
slimbites_logo

isomat

 

Δωρεές@Εστία

Transition and Adult Learning - Grundtvig Project

 

circle-of-people

 

Transition and Adult Learning - Grundtvig Project

Πρώτη σε ψήφους η 'ΕΣΤΙΑ' στον διαγωνισμό της JETOIL

eisaijetlogo