Αρχική


Αρχική σελίδα
Ημερίδα «35 Χρόνια Εστία…μια ιστορία», 2.11.2017 Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών
Καμπάνιες

new logo estias!!!

 

 

 

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Ημερίδα «35 Χρόνια Εστία…μια ιστορία», 2.11.2017

Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών

«35 χρόνια πριν μια ιδέα μετέτρεψε μια πόρτα σε ανοιχτή αγκαλιά,

ένα δωμάτιο σε φροντίδα, ένα σπίτι σε Εστία». 

Την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, εορτάστηκαν 35 χρόνια αδιάλειπτης προσφοράς στον άνθρωπο με νοητική υστέρηση, με ιδιαίτερη συγκίνηση και ευγνωμοσύνη προς όλους όσους συνέβαλαν σε αυτό το σημαντικό έργο.

Την ημερίδα άνοιξε η Πρόεδρος της Εστίας κα Έφη Προκοπάκη με κεντρική ομιλία της, στην οποία αναφέρθηκε σε βασικούς σταθμούς αυτής της ιστορίας, σε δυσκολίες αλλά και σημαντικά βήματα και έκλεισε, ευχαριστώντας από καρδιάς όλους όσους υποστήριξαν αυτό το έργο, με τη διαβεβαίωση ότι «το Δ.Σ. είναι έτοιμο να αναλάβει το ρίσκο και την ευθύνη προκειμένου το όραμα να μην σβήσει και να είναι ένα συνεχές έναυσμα για το καλό των παιδιών με νοητική υστέρηση.»

Στην συνέχεια, ο Διευθυντής της Εστίας κος Βασίλης Κασιμάτης, έκανε μια ιστορική αναδρομή παραθέτοντας στατιστικά στοιχεία για τον αριθμό των εκπαιδευομένων, των εργαζομένων, των εθελοντών που απασχολήθηκαν με πάθος και σθένος καθώς και των προγραμμάτων και δράσεων που υλοποιήθηκαν αυτά τα 35 χρόνια.

Την ημερίδα χαιρέτισαν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Γαβριήλ Χριστόπουλος, εκπρόσωπος Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β’, η κα Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, βουλευτής Β’ Αθηνών, εκπρόσωπος Αρχηγού Νέας Δημοκρατίας κου Κυριάκου Μητσοτάκη, η κα Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου, ανεξάρτητη βουλευτής Β’ Αθηνών, από την Γενική Γραμματεία Πρόνοιας η Διευθύντρια Προστασίας Αμεα κα Παρασκευή Μανθοπούλου και ο κος Δημήτρης Νικόλσκυ, Πρόεδρος της Επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Δικαιώματα των ΑμεΑ. Από τον Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού εκπροσώπησε τον Δήμαρχο και απηύθυνε χαιρετισμό η Αντιδήμαρχος Δημοτικής Διακυβέρνησης κα Αναστασία Αγγελάκη. Ακολούθησαν χαιρετισμοί από φίλους συνεργάτες σε Ελλάδα και εξωτερικό, με πρώτο τον χαιρετισμό της κας Κυριακής Ιωάννου, ως εκπρόσωπος της ΕΣΑμεΑ-ΠΟΣΓΚΑμεΑ, του Πρόεδρου της «ΜΕΛΕΔΩΝΗ» κου Δημήτρη Στεφανίδη και της Προέδρου του Συλλόγου Φίλων της Εστίας «Μήνυμα Αγάπης» κας Ναταλίας Παλαιοκρασσά, του Προέδρου του EASPD (European Association of Service Providers for Persons with Disabilities) Mr Jim Crowe, από το CARAVAN 2000 (European Movement for diversity and understanding) της κας Irmela Vοn Toerne, του κου Peter Mathias από το Bridge International London, από το Ελσίνκι της Φιλανδίας και το Στόϊλετ της Σουηδίας μέχρι και την Κύπρο με τον συγκινητικό χαιρετισμό του τέως Προέδρου του Ιδρύματος Χρίστου Στέλιου Ιωάννου κου Γεώργιου Γεωργίου. Εγκάρδιο χαιρετισμό απηύθυνε ο Ομότιμος Καθηγητής κος Λαυρέντιος Δελλασούδας.

Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση της 15ετούς συνεργασίας της Εστίας με την χορηγό εταιρεία Sc Johnson Hellas και τους χαιρετισμούς του Γενικού Διευθυντή κου Νίκου Δριβάκου και της Διευθύντριας Ανθρώπινου Δυναμικού κας Μαρίας Γερανίου.

Στο δεύτερο μέρος της ημερίδας, οι καλεσμένοι απόλαυσαν τη θεατρική παράσταση «Ορνιθοσκαλίσματα», διασκευή των «Ορνίθων» του Αριστοφάνη, στην οποία συμμετείχαν εκπαιδευόμενοι με νοητική υστέρηση της Εστίας και υποστήριξε η χορεύτρια κα Ευαγγελία Χατζητζάνου.

Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με τη βράβευση ξεχωριστών ανθρώπων της πορείας των 35 χρόνων της Εστίας. Η Εστία απένειμε τιμητική πλακέτα στον Δήμαρχο Φιλοθέης-Ψυχικού, στην ΕΣΑμεΑ, στην ΠΟΣΓΚΑμεΑ, στο EASPD, στο CARAVAN 2000, στον κύριο Peter Mathias, στον κύριο Γεώργιο Γεωργίου, στον Ομότιμο Καθηγητή κο Λαυρέντιο Δελλασούδα καθώς και στους πρώτους τέσσερις εργαζόμενους της που ξεκίνησαν το 1982 και δούλεψαν για πολλά χρόνια στην φροντίδα των ανθρώπων με νοητική υστέρηση.

Η Πρόεδρος και το ΔΣ της Εστίας ευχαρίστησαν θερμά τους επισήμους, τους ακαδημαϊκούς καθώς και όλους τους φίλους, συνεργάτες, εθελοντές, μέλη και εργαζομένους που πίστεψαν σε αυτό το έργο και ήταν σήμερα κοντά τους.

Σε όλους όσους τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους, δόθηκαν επετειακό λεύκωμα, αναμνηστικό δώρο φτιαγμένο από τους εκπαιδευόμενους της Εστίας καθώς και αρωματικά κεριά της χορηγού εταιρείας Sc Johnson Hellas.

photo4photo1photo2

photo5

photo3 
 
11η Ημερίδα Στίβου για Α.με.Α
Αθλητισμός

Στις 28 Σεπτεμβρίου εκπαιδευόμενοι της Εστίας συμμετείχαν στην 11η Ημερίδα Στίβου για Α.με.Α, που διοργάνωσαν, στο πλαίσιο του αθλητικού προγράμματος “Θεραπευτικής Κινητικής Αναψυχής”,  το Μουσικοκινητικό Εργαστήρι του Τμήματος Κοινωνικής Υπηρεσίας & Αλληλεγγύης του Δήμου Αγίας Παρασκευής και ο Π.Α.Ο.Δ.Α.Π.

imstivou1imstivou4imstivou3imstivou2


 
Οριστικός Πίνακας Κατάταξης Ωφελουμένων και Επιλαχόντων
Νέα

22/09/2017

Η Επιτροπή εξέτασης και αξιολόγησης των αιτήσεων και επιλογής των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα της ΕΣΤΙΑΣ – Κέντρο κοινωνικής φροντίδας ατόμων με νοητική υστέρηση, με τίτλο «Κέντρα διημέρευσης – Ημερήσιας φροντίδας» (απόφαση ένταξης πράξης: 3966/ 18-04-2017), ανακοινώνει τον Οριστικό Πίνακα Κατάταξης Ωφελουμένων και Επιλαχόντων.

epilogi_symmetexontwn

 
ΕΠΕΤΕΙΑΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ : 2-3/11/17
Νέα

 new logo estias!!!

 

 

 
Αγαπητοί συνεργάτες, υποστηρικτές και φίλοι,


Στα πλαίσια εορτασμού των 35 χρόνων λειτουργίας της Εστίας και προσφοράς της προς τα άτομα με νοητική υστέρηση, προγραμματίζει επετειακές εκδηλώσεις στις 2 & 3 Νοεμβρίου 2017 για τις οποίες θα ενημερωθείτε λεπτομερώς από την ιστοσελίδα μας, το fb καθώς και από σχετικά emails.

Μείνετε κοντά μας.

 
ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΛΑΧΟΝΤΩΝ
Νέα

new logo estias!!!

8/9/2017

 

 

Η Επιτροπή εξέτασης και αξιολόγησης των αιτήσεων και επιλογής των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα της ΕΣΤΙΑΣ – Κέντρο κοινωνικής φροντίδας ατόμων με νοητική υστέρηση, με τίτλο «Κέντρα διημέρευσης – Ημερήσιας φροντίδας» (απόφαση ένταξης πράξης: 3966/ 18-04-2017), ανακοινώνει τον Προσωρινό Πίνακα Κατάταξης Ωφελουμένων και Επιλαχόντων.

img_20170908_171512_582

 
Επανάληψη Διαγωνισμού - Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος ΚΔΗΦ – ΕΣΤΙΑ
Νέα

new logo estias!!!

 

 

 

 

Η ΕΣΤΙΑ – Κέντρο κοινωνικής φροντίδας ατόμων με νοητική υστέρηση, στα πλαίσια της πρόσκλησης του ΠΕΠ Αττική 2014-2020 «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμησης της φτώχειας και διακρίσεων – διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής» πρόκειται να υλοποιήσει πρόγραμμα με τίτλο «ΕΣΤΙΑ - ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΣΕ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΝΟΗΤΙΚΗ ΥΣΤΕΡΗΣΗ» (απόφαση ένταξης πράξης: 3966/ 18-04-2017, κωδικός ΟΠΣ: 5001568) και καλεί κάθε ενδιαφερόμενο να υποβάλλει αίτηση συμμετοχής.

 

 

Την αναλυτική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και την αίτηση μπορείτε να την κατεβάσετε στον παρακάτω σύνδεσμο.

Πρόσκληση ΚΔΗΦ με αίτηση και ΥΔ

 

* Διευκρινιστικές πληροφορίες για την συμπλήρωση των εντύπων της πρόσκλησης

 

 

 

 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 65 - 72 από 256


Προσεχείς Εκδηλώσεις

Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης

              Παρουσίαση

0201

syd_pikermi 

 

 

   Κάρμεν        Ηλιάνθη       Λίλιαν

prosklisi_endiaferodos_syd

Πρόγραμμα 'ΕΣΤΙΑ – παροχή υπηρεσιών φροντίδας σε άτομα με νοητική υστέρηση'

pinakida_ΚΔΗΦ_001

ELOSH - European Core Learning Outcomes for the Integration of Support and Housing

elosh_jpeg

ELLA - European Lifelong Learning Academy

ella_logo

Erasmus+ Inclusive Education

ie+ logo

ΧΟΡΗΓΟΙ

  •  Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο ''ΙΔΡΥΜΑ ΛΙΛΙΑΝ ΒΟΥΔΟΥΡΗ''

idrima_voudouri 

 


 

  • Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο ''ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ''

snf_basic_logo1


  • Σταθερός Χορηγός
scjcolor

 

 

 


  • Χορηγός 

vlachaki

 

 


 

  • Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον όμιλο HSBC
hsbc-logo  • Ευχαριστούμε θερμά τα Slim Bites για τη γλυκιά συνεργασία!
slimbites_logo

isomat

 

Δωρεές@Εστία

Transition and Adult Learning - Grundtvig Project

 

circle-of-people

 

Transition and Adult Learning - Grundtvig Project

Πρώτη σε ψήφους η 'ΕΣΤΙΑ' στον διαγωνισμό της JETOIL

eisaijetlogo