Αρχική


Αρχική σελίδα
Αποχαιρετιστήρια γιορτή Εστίας
Νέα

 new logo estias!!!

 

 

 

Για ακόμα μια χρονιά εκπαιδευόμενοι και το προσωπικό της Εστίας ολοκλήρωσαν τα προγράμματα των εργαστηρίων με μια  μεγάλη γιορτή που πραγματοποιήθηκε στον χώρο της  Εστίας. Όλοι μαζί γιορτάσαμε, φάγαμε και χορέψαμε για να κλείσουμε με τον καλύτερο τρόπο τη φετινή χρονιά και να ευχηθούμε σε όλους καλό καλοκαίρι.
20180723_213732-collage

 
Έξοδος της Εστίας σε καφετέρια της περιοχής
Νέα

Στις 19 Ιουλίου  εκπαιδευόμενοι των εργαστηρίων της  Εστίας απόλαυσαν τον ήλιο και δροσίσθηκαν από τα καλοκαιρινά ροφήματα που δοκίμασαν σε καφετέρια της περιοχής.
«Περάσαμε πολύ όμορφα πίνοντας την κρύα σοκολάτα μας και ακούγοντας ωραία μουσική, Μαρίνα»
«Μου άρεσε που ήμασταν όλοι μαζί και πήγαμε στην καφετέρια, Αναστασία»

20180723_210327-collage

 
Καλοκαιρινή Εκδρομή στην Κύθνο
Εκδρομές

Την πρώτη βδομάδα του Ιουλίου, μια ομάδα 30 εκπαιδευομένων με τους συνοδούς τους, ταξίδεψαν μέχρι το νησί της Κύθνου και διέμειναν στον τουριστικό οικισμό των Λουτρών. Η ομάδα απόλαυσε τις όμορφες παραλίες του νησιού, δοκίμασε τις παραδοσιακές τοπικές γεύσεις και περιηγήθηκε στη Χώρα, στη Δρυοπίδα, στην Παναγιά Κανάλα και στον Μέριχα. Η Κύθνος τους προσέφερε την ζεστή φιλοξενία των κατοίκων της, καλό φαγητό και γνήσια κυκλαδίτικα τοπία. 
Η Εστία ευχαριστεί θερμά το Kytnhos Bay Hotel και ιδιαίτερα την παραδοσιακή ταβέρνα Κούτσικος η οποία προσέφερε απλόχερα ένα πλούσιο γεύμα σε όλη την ομάδα της Εστίας.
 
Εγκαίνια ΣΥΔ «Άρης & Λίλιαν Βουδούρη»
Νέα
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εγκαίνια ΣΥΔ «Άρης & Λίλιαν Βουδούρη», 
28.6.2018 Πικέρμι Αττικής

«Και αυτό κάνει η Εστία, και αυτό κάνουν ιδίως οι «Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης». Γιατί συνηθίζουμε, ιδίως σε τέτοια άτομα -άτομα με νοητική υστέρηση- να ξεκινάμε στην αρχή την προσπάθεια στήριξής τους και από ένα σημείο και πέρα να επέρχεται η «κόπωση». Το καταλαβαίνω, πολλές φορές, αλλά δεν είναι ίδιο ημών, των Ελλήνων. Εδώ, αυτοί οι άνθρωποι στηρίζονται σε όλη τους την ζωή. Και για να τιμηθεί ο Άνθρωπος και για να τους δοθεί η δυνατότητα να δείξουν την δική τους μοναδικότητα, γιατί έτσι πρέπει να δούμε αυτούς τους Ανθρώπους. Ανθρώπους, οι οποίοι μπορούν να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο, ακόμα και με τον τρόπο, με τον οποίο μας καλούν να τους συμπαρασταθούμε. Διότι, έτσι μπορούμε να δείξουμε την στάθμη της Ανθρωπιάς μας.»

Με αυτά τα λόγια, ο Εξοχότατος Πρόεδρος της Δημοκρατίας κύριος Προκόπης Παυλόπουλος εγκαινίασε την Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Άρης & Λίλιαν Βουδούρη» την Πέμπτη 28 Ιουνίου στο Πικέρμι Αττικής. Την τελετή προλόγισε η Πρόεδρος της Εστίας κυρία Έφη Προκοπάκη, η οποία αφού καλωσόρισε και ευχαρίστησε όλους τους επίσημους καλεσμένους, έκανε μια σύντομη παρουσίαση της ιστορίας της Εστίας καθώς και του οράματος του δικτύου στεγών υποστηριζόμενης διαβίωσης. 

Στην συνέχεια, χαιρέτισαν ο εκπρόσωπος της Περιφερειάρχη Αττικής κας Ρένας Δούρου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κύριος Σπύρος Πάντζας καθώς και ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Λίλιαν Βουδούρη κύριος Ιωάννης Παλαιοκρασσάς στους οποίους δόθηκε τιμητική πλακέτα. 
Τιμητική πλακέτα προσφέρθηκε στην εταιρεία ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, στον Σύλλογο «Μήνυμα Αγάπης» και στην εταιρεία Sc Johnson Hellas για την υποστήριξή τους στην ολοκλήρωση αυτού του έργου.

Την ημερίδα τίμησαν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Νικόδημος Φαρμάκης, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Χριστόδουλος Κλαδίτης και ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Δημήτριος. Η πρώτη κυρία της χώρας, σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας και καλή φίλη της Εστίας, κυρία Σίσσυ Παυλοπούλου. Από την πολιτική ηγεσία, εκπρόσωπος του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας η Αναπληρωτής Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής κυρία Σοφία Βούλτεψη, η βουλευτής Υπολοίπου Αττικής και πρώην Υφυπουργός Παιδείας κυρία Εύη Χριστοφιλοπούλου, ο Πρέσβης και Πρόεδρος των Special Olympics Hellas κύριος Κοδέλλας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κύριος Σπύρος Πάντζας ως εκπρόσωπος της Περιφερειάρχη Αττικής, από την Περιφέρεια Βορείου Τομέα, εκπρόσωπος του Αντιπεριφερειάρχη κύριος Γιώργος Μπάλτας και η Προϊσταμένη Τμήματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Δ/νσης Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας κυρία Βασιλοπούλου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος της παράταξης «Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττική» κύριος Χάρης Δαμάσκος, ο Δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου κύριος Μπουρνούς, ο Δήμαρχος Φιλοθέης-Ψυχικού κύριος Ξυριδάκης και ο Δήμαρχος Καλυμνίων κύριος Ιωάννης Γαλουζής, πρόεδροι Δημοτικών Συμβουλίων Ραφήνας-Πικερμίου και Φιλοθέης-Ψυχικού καθώς και Αντιδήμαρχοι Φιλοθέης-Ψυχικού, από την Γενική Γραμματεία Πρόνοιας ο κος Δημήτρης Νικόλσκυ, Πρόεδρος της Επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Δικαιώματα των ΑμεΑ. Από την ΠΟΣΓΚΑμεΑ ο Πρόεδρος κύριος Λυμβαίος και ο Πρόεδρος της «ΜΕΛΕΔΩΝΗ» κύριος Δημήτρης Στεφανίδης. Στα εγκαίνια παρέστησαν οι μεγάλοι χορηγοί της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, ο Πρόεδρος και τα μέλη του Ιδρύματος Λίλιαν Βουδούρη, η Εταιρεία Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ με εκπρόσωπο τον Εκτελεστικό Διευθυντή κύριο Μπούσιο, η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων της Εστίας «Μήνυμα Αγάπης» κυρία Ναταλία Παλαιοκρασσά και τα μέλη του Συλλόγου, η Sc Johnson Hellas με τον Γενικό Διευθυντή και την Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού, οι Πρόεδροι ομοειδών φορέων από Κάλυμνο «Αγιος Παντελεήμονας», από Μεσολόγγι «Παναγιά Ελεούσα», Μέριμνα Κατερίνης, ΕΓΝΥΑ, Ίδρυμα «Μαρία Κόκκορη», ΠΕΓΚΑΠ, Αμυμώνη, Εργαστήρι, Μαργαρίτα. Τοπικοί σύλλογοι και γυναικείες οργανώσεις έδωσαν το παρόν όπως οι Ιωνίδες Γυναίκες, η Λέσχη Lions Ανατολικής Αττικής, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καλλιτεχνούπολης, Πολιτιστικός Σύλλογος Πικερμίου, Πολιτιστικός Σύλλογος «Διώνη» και «Αιολίς», καθώς και η Ελληνική Εστία παράρτημα Παπάγου και η Παναθηναϊκή Οργάνωση Γυναικών παράρτημα Νέου Ψυχικού, υπηρεσιακοί παράγοντες, μηχανικοί και αρχιτέκτονες από την Περιφέρεια, την ανάδοχο 3Κ ΙΜΙΑ Κατασκευαστική, καθώς και δεκάδες φίλοι, εθελοντές και υποστηρικτές.

Τα εγκαίνια ολοκληρώθηκαν με την ξενάγηση όλων των επίσημων καλεσμένων στους χώρους της Στέγης και κυρίως στα δωμάτια των παιδιών που τους υποδέχτηκαν με τη μητέρα τους και συνομίλησαν μαζί τους. Στο τέλος ακολούθησε δεξίωση στον κήπο της Στέγης. 

Σε όλους όσους τίμησαν τα εγκαίνια με την παρουσία τους δόθηκε αναμνηστικό δώρο φτιαγμένο από τους εκπαιδευόμενους της Εστίας μαζί με ένα ενημερωτικό έντυπο της ΣΥΔ.
 
Διήμερη εκδρομή στο Αίγιο
Εκδρομές

Στις 3 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε διήμερη εκδρομή στην υπέροχη ακτή της βόρειας Πελοποννήσου στο Αίγιο. Οι εκπαιδευόμενοι απόλαυσαν τη διαμονή τους στο Long Beach ξενοδοχείο το οποίο παρείχε άνεση σε ένα χαλαρωτικό και αισθησιακό περιβάλλον με τους καταπράσινους κήπους, την πισίνα και την καταπληκτική θέα στη θάλασσα του Κορινθιακού.

Το παραδοσιακό ύφος του χωριού Λόγγος σε συνδυασμό με τα στοιχεία της θάλασσας και το πράσινο  του Αιγίου δημιούργησαν  μια αξέχαστη εμπειρία για τους εκπαιδευόμενους και τους συνοδούς τους.

“Στο δωμάτιό μας είχαμε θέα δέντρα, πισίνα με ξαπλώστρες, θάλασσα και μπαράκι.

Το πρώτο βράδυ ξεσαλώσαμε στους χορούς. Το δεύτερο περπατήσαμε στον πεζόδρομο κοντά στη θάλασσα, μέσα στο Αίγιο και χαλαρώσαμε στο μπαράκι με το ποτό μας, φωτογραφίες και κουβέντες (Γεωργία).”

aigio1 aigio2

 
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΛΗΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΛΑΧΕΙΟΦΟΡΟΥ ΑΓΟΡΑΣ
Νέα

new logo estias!!!

 

 

 

 

 

Στις 6 Ιουνίου 2018 πραγματοποιήθηκε η κλήρωση της λαχειοφόρου αγοράς

Οι τυχεροί λαχνοί είναι οι ακόλουθοι:

1ος ΛΑΧΝΟΣ  Νο 2315 κερδίζει ένα  δείπνο 2 ατόμων στο ST GEORGES LYCABETTUS

2ος ΛΑΧΝΟΣ  Νο 787 κερδίζει ένα 3ημερο στο ROMALEA APARTMENTS

3ος ΛΑΧΝΟΣ  Νο 3561 κερδίζει 1 δωροεπιταγή SUPER MARKET αξίας 100

4ος ΛΑΧΝΟΣ  Νο 3040 κερδίζει 1 δωροεπιταγή SUPER MARKET αξίας 100

5ος ΛΑΧΝΟΣ  Νο 3492 κερδίζει 1 δωροεπιταγή SUPER MARKET αξίας 100

6ος ΛΑΧΝΟΣ  Νο 0082 κερδίζει 1 δωροεπιταγή στα καταστήματα VARDAS αξίας 100

7ος ΛΑΧΝΟΣ  Νο 3491 κερδίζει 1 δωροεπιταγή στα καταστήματα VARDAS αξίας 100€

8ος ΛΑΧΝΟΣ  Νο 3338 κερδίζει ένα TABLET LENOVO

9ος ΛΑΧΝΟΣ  Νο 0869 κερδίζει ένα TABLET LENOVO

10ος ΛΑΧΝΟΣ  Νο 1082 κερδίζει  ένα κινητό  XIAOMI

 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 41 - 48 από 280


Προσεχείς Εκδηλώσεις

Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης

              Παρουσίαση

0201

syd_pikermi 

 

 

   Κάρμεν        Ηλιάνθη       Λίλιαν

prosklisi_endiaferodos_syd

Πρόγραμμα 'ΕΣΤΙΑ – παροχή υπηρεσιών φροντίδας σε άτομα με νοητική υστέρηση'

pinakida_ΚΔΗΦ_001

ELOSH - European Core Learning Outcomes for the Integration of Support and Housing

elosh_jpeg

ELLA - European Lifelong Learning Academy

ella_logo

Erasmus+ Inclusive Education

ie+ logo

ΧΟΡΗΓΟΙ

  •  Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο ''ΙΔΡΥΜΑ ΛΙΛΙΑΝ ΒΟΥΔΟΥΡΗ''

idrima_voudouri 

 


 

  • Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο ''ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ''

snf_basic_logo1


  • Σταθερός Χορηγός
scjcolor

 

 

 


  • Χορηγός 

vlachaki

 

 


 

  • Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον όμιλο HSBC
hsbc-logo  • Ευχαριστούμε θερμά τα Slim Bites για τη γλυκιά συνεργασία!
slimbites_logo

isomat

 

Δωρεές@Εστία

Transition and Adult Learning - Grundtvig Project

 

circle-of-people

 

Transition and Adult Learning - Grundtvig Project

Πρώτη σε ψήφους η 'ΕΣΤΙΑ' στον διαγωνισμό της JETOIL

eisaijetlogo