Αρχική


Αρχική σελίδα
Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας εκπαιδευομένων
Νέα

Τη πίτα τους έκοψαν στις 9 Φεβρουαρίου οι εκπαιδευόμενοι της Εστίας.

Εκμεταλλευόμενοι τη περίσταση πραγματοποίησαν μια όμορφη ολοήμερη εκδρομή στην Αρτέμιδα όπου έκοψαν τη πίτα τους και διασκέδασαν.

Ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις επερχόμενες  εκδηλώσεις της αποκριάς

p1000566 p1000637

 
Βράβευση χορηγών και εθελοντών της «Εστίας» στο Saint George Lycabettus
Νέα
H Εστία, κλείνοντας 30 χρόνια συνεχούς προσφοράς προς τα άτομα με νοητική υστέρηση και τις οικογένειές τους, βραβεύει τους ανθρώπους που επί σειρά ετών στήριξαν και στηρίζουν με κάθε μέσο ή τρόπο το πολυδιάστατο έργο της.
Στην εκδήλωσή που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012 στις 6 το απόγευμα, η Εστία θα έχει κοντά της ευεργέτες, φίλους από την τοπική αυτοδιοίκηση, καλλιτέχνες και εθελοντές που με αγάπη και ζεστασιά την έχουν αγκαλιάσει όλα αυτά τα χρόνια.
Η τιμητική αυτή εκδήλωση τελεί στα πλαίσια του προγράμματος «ΦΙΛΟΙ & ΓΕΙΤΟΝΕΣ» της Νέας Γενιάς σε Δράση. Τα βραβεία είναι μια ευγενική προσφορά των κοσμημάτων ΘΑΛΛΩ.

 
Επίσκεψη της Λεοντείου Σχολής στην Εστία
Νέα

Συνεχίζοντας τις δράσεις μας ενημέρωσης και εθελοντισμού, στα πλαίσια της πρωτοβουλίας νέων "ΦΙΛΟΙ & ΓΕΙΤΟΝΕΣ, υποδεχθήκαμε στις 27 Ιανουαρίου τους μαθητές της Λεοντείου Σχολής.

Μέσα από μια γόνιμη συζήτηση με τους μαθητές και τους καθηγητές τους αναδείξαμε θέματα όπως η κοινωνική ένταξη, ο εθελοντισμός, οι διακρίσεις, η καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού.

Οι μαθητές της Λεοντείου αλλά και οι εκπαιδευόμενοι της Εστίας,  είχαν την ευκαιρία να περάσουν ένα ευχάριστο πρωινό με ξενάγηση, χαλαρή συζήτηση, συνύπαρξη.
Από κοινού ανανέωσαν το ραντεβού τους για επόμενες συναντήσεις.

 
ΦΙΛΟΙ & ΓΕΙΤΟΝΕΣ, Επίσκεψη νέων από τα Εκπαιδευτήρια ΓΕΙΤΟΝΑΣ
Νέα

Στα πλαίσια του προγράμματος ¨ΦΙΛΟΙ & ΓΕΙΤΟΝΕΣ¨ που υλοποιεί η Εστία, νέοι από τα εκπαιδευτήρια ΓΕΙΤΟΝΑ επισκέφθηκαν την Εστία το Σάββατο 14 Ιανουαρίου και συναντήθηκαν με νέους του φορέα μας.


Η συνάντηση είχε σκοπό την αλληλο-γνωριμία, την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και την ανάπτυξη δεσμών φιλίας και αποδοχής. Βέβαια όλα αυτά συνοδεύτηκαν με μουσική, διασκέδαση κλπ


Οι συναντήσεις μας στα πλαίσια του προγράμματος ξεκίνησαν τον Οκτώβριο και από τότε περισσότεροι από 200 νέους από ιδιωτικά και δημόσια εκπαιδευτήρια αλλά και άλλους οργανισμούς,  μας έχουν επισκεφθεί και ενημερωθεί για το πρόγραμμα αλλά και για τις δράσεις της Εστίας.

p1000368

p1000365 

 

 

=

 

 

 

 

 

p1000366p1000393

 

 
Εκπαιδευτική επίσκεψη σε Λονδίνο
Νέα

Στα πλαίσια του προγράμματος Grundvigh η Εστία υλοποιεί τη τελευταία διετία το σχέδιο «Μετάβαση στην ενηλικιότητα». Το σχέδιό περιλαμβάνει την συνεργασία 3 Ευρωπαικών Οργανισμών που ασχολούνται με τη δια βίου υποστήριξη ανθρώπων με νοητική υστέρηση.
Κατά το διάστημα 17-20 Ιανουαρίου 2012 επτά στελέχη και εκπαιδευόμενοι της Εστίας  πραγματοποιήσαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Λονδίνο συμμετέχοντας σε συνάντηση με θέματα εργασίας,  κατοικία και συνηγορία ανθρώπων με νοητική υστέρηση.

p1000426a p1000462a

 
Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ΚΑΡΜΕΝ - ΗΛΙΑΝΘΗ
Νέα

Η Εστία, Κέντρο Κοινωνικής φροντίδας ατόμων με νοητική υστέρηση, ανέλαβε την πρωτοβουλία να αναπτύξει ένα πρόγραμμα ανέγερσης κατοικιών υποστηριζόμενης διαβίωσης για άτομα με νοητική υστέρηση. Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας κατάφερε, με τη στήριξη απλών πολιτών, χορηγών και της Ειδικής Υπηρεσίας του Τομέα Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης να ολοκληρώσει και λειτουργήσει τις δύο πρώτες κατοικίες. Η πρώτη κατοικία, ¨ΚΑΡΜΕΝ¨ βρίσκεται στα Μελίσσια και καλύπτει τις ανάγκες 6 ατόμων και η δεύτερη, ¨ΗΛΙΑΝΘΗ¨ βρίσκεται στο Νέο Ψυχικό όπου και κατοικούν 4 άτομα. Η κάθε Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ) είναι μια σύγχρονη κατοικία όπου με τη βοήθεια κατάλληλου υποστηρικτικού προσωπικού, τα άτομα με νοητική υστέρηση μπορούν να σχεδιάζουν και να διαχειριστούν μόνοι τους την καθημερινότητά τους.

Έχοντας στο πλευρό τους εξειδικευμένο προσωπικό, τα άτομα μπορούν να χτίσουν μόνοι τους το μέλλον τους και να έχουν μια ασφαλή και αξιοπρεπή διαβίωση, ακόμα και όταν οι γονείς τους ή η οικογένειά τους δεν θα μπορούν να είναι κοντά τους για να τους φροντίζουν.

Από την άνοιξη του 2011 οι Ένοικοι των δύο ΣΥΔ απολαμβάνουν δύο σύγχρονα εξοπλισμένα και φιλόξενα σπίτια τα οποία διαθέτουν άνετους, ζεστούς και λειτουργικούς χώρους καθώς και προσωπικά δωμάτια και λουτρά σύμφωνα με το προσωπικό γούστο των Ενοίκων, παρέχοντάς τους πλήρη αυτονομία στους τομείς προσωπικής φροντίδας και υγιεινής.

Ταυτόχρονα, η διαβίωση στην κάθε ΣΥΔ δίνει τη δυνατότητα στους Ενοίκους να

·         Σχεδιάζουν μόνοι τους την καθημερινότητά τους

·         Συμμετέχουν ουσιαστικά στη λήψη αποφάσεων που τους αφορούν

·         Βρίσκουν ανταπόκριση οι επιθυμίες, οι ανάγκες και οι επιλογές τους

·         Περνούν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους

·         Απολαύσουν τα οφέλη που παρέχει η γειτονιά τους

Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ!

 

 

estia_5

 

Περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 31 32 33 34 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 249 - 256 από 267


Προσεχείς Εκδηλώσεις

Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης

              Παρουσίαση

0201

syd_pikermi 

 

 

   Κάρμεν        Ηλιάνθη       Λίλιαν

prosklisi_endiaferodos_syd

Πρόγραμμα 'ΕΣΤΙΑ – παροχή υπηρεσιών φροντίδας σε άτομα με νοητική υστέρηση'

pinakida_ΚΔΗΦ_001

ELOSH - European Core Learning Outcomes for the Integration of Support and Housing

elosh_jpeg

ELLA - European Lifelong Learning Academy

ella_logo

Erasmus+ Inclusive Education

ie+ logo

ΧΟΡΗΓΟΙ

  •  Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο ''ΙΔΡΥΜΑ ΛΙΛΙΑΝ ΒΟΥΔΟΥΡΗ''

idrima_voudouri 

 


 

  • Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο ''ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ''

snf_basic_logo1


  • Σταθερός Χορηγός
scjcolor

 

 

 


  • Χορηγός 

vlachaki

 

 


 

  • Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον όμιλο HSBC
hsbc-logo  • Ευχαριστούμε θερμά τα Slim Bites για τη γλυκιά συνεργασία!
slimbites_logo

isomat

 

Δωρεές@Εστία

Transition and Adult Learning - Grundtvig Project

 

circle-of-people

 

Transition and Adult Learning - Grundtvig Project

Πρώτη σε ψήφους η 'ΕΣΤΙΑ' στον διαγωνισμό της JETOIL

eisaijetlogo