Αρχική


Αρχική σελίδα
Ξεφυλλίζοντας την Υποστηριζόμενη Διαβίωση
Συνέδρια

Ξεφυλλίζοντας την Υποστηριζόμενη Διαβίωση

Η Εστία γιόρτασε τα δύο χρόνια λειτουργίας των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης με μια σειρά εκδηλώσεων μαζί με φίλους, συνεργάτες και εθελοντές.

Την Κυριακή 26 Μαίου, μέλη του ΔΣ, Ένοικοι των δύο ΣΥΔ, οι οικογένειές τους καθώς επίσης, φίλοι, εργαζόμενοι και εθελοντές σε μια συμβολική κίνηση, με σύνθημα «Γιορτάζουμε την Εστία μας», βρέθηκαν στο Πικέρμι για τον καθαρισμό του οικοπέδου που προορίζεται για την ανέγερση της τρίτης ΣΥΔ.

 

 

Τη Δευτέρα 27 Μαίου, νέες και νέοι με νοητική υστέρηση από διάφορες ΣΥΔ της Αττικής, εργαζόμενοι και εθελοντές συμμετείχαν στην 1η Ημερίδα Bowling ΣΥΔ που σκοπό είχε την ανάπτυξη και ενίσχυση δεσμών μεταξύ νέων που διαμένουν σε ΣΥΔ αλλά και εργαζομένων. Ευχαριστούμε θερμά για τη συμμετοχή τους τους παλιούς και νέους φίλους μας από το ΑΛΜΑ, το ΠΕΤΑΓΜΑ, την ΑΜΥΜΩΝΗ, το ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ και την Π.Ε.Γ.Κ.Α.Π - ΝΥ.

 

 

Την Τρίτη 28 Μαίου πραγματοποιήθηκε μια ξεχωριστή συνάντηση συνεργασίας world café, με τίτλο «Ξεφυλλίζοντας την Υποστηριζόμενη Διαβίωση», στο ξενοδοχείο Τιτάνια όπου εκπρόσωποι ομοειδών φορέων, γονείς, νέοι με νοητική υστέρηση, εργαζόμενοι κ.α. είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με συνεργάτες της Εστίας κοινούς προβληματισμούς και απόψεις για θέματα κρίσιμης σημασίας που άπτονται της υποστηριζόμενης διαβίωσης όπως: η Βιωσιμότητα των ΣΥΔ, η Νομική Κατοχύρωση των Ενοίκων, η Προετοιμασία Ατόμων και Οικογενειών για την ενήλικη ζωή, η υποστήριξη των εργαζομένων, ο ρόλος της τοπικής κοινωνίας κ.α.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων και ο Αντιπρόεδρος Συνεχούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων και Βουλευτής Πιερίας, κος. Κωνσταντόπουλος Γεώργιος, η Γενική Γραμματέας Πρόνοιας, κα. Μπέκου Ευθυμία, η Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών κα. Βασιλάκου Λιλίκα, ο Δήμαρχος Φιλοθέης κος. Ξυριδάκης Παντελής, ο Δήμαρχος Πεντέλης κος. Στεργίου Καψάλης Δημήτριος, ο Γενικός Γραμματέας ΠΟΣΓΚΑμεΑ, κος. Νάστας Χρήστος. 

Για μια ακόμη φορά τονίστηκε η σπουδαιότητα της λειτουργίας των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης και η αναγκαιότητα διαφύλαξης αυτού του θεσμού παρά τις δυσκολίες που προκύπτουν ως προς τη βιωσιμότητά τους.

 

 

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συμμετέχοντες για τη συμβολή τους. Σύντομα θα έχουν στη διάθεσή τους τα πρακτικά έτσι όπως προέκυψαν από τα 15 τραπέζια συζήτησης.

 

 

 

 

 
Ημερίδα για την ενδυνάμωση του κράτους πρόνοιας
Καμπάνιες
Στην ημερίδα της Γ.Γ. Πρόνοιας του υπουργείου Εργασίας και της Περιφέρειας Αττικής με θέμα «Η συνεργασία Πολιτείας - Αυτοδιοίκησης - ΝΠΙΔ στην ενδυνάμωση του κράτους πρόνοιας για την παροχή υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας: Συμπεράσματα - Προτάσεις», συμμετείχαν εκπρόσωποι της Διοίκησης της Εστίας αλλά και εργαζόμενοι. Η Εστία εκτός των άλλων πραγματοποίησε δια της Προέδρου της κας  Έφης Προκοπάκη  ολιγόλεπτη παρέμβαση με θέμα, «ΤΑ ΝΠΙΔ ΚΥΡΙΟΙ ΕΚΦΡΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ».
Το πλήρες κείμενο της παρέμβασης μας μπορείτε να βρείτε εδώ.

 
Επίσκεψη τράπεζας HSBC Ελλάδος
Νέα

blue-logo120

7/3/2013

 

 

 

Επίσκεψη τράπεζας HSBC Ελλάδος

Στα πλαίσια του προγράμματος έκφρασης και άσκησης που υλοποιείται χάρη στην ευγενική χορηγία της τράπεζας HSBC Ελλάδος, ο Πρόεδρος της HSBC κος Groves καθώς και η Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων κα Τόνια Πέτροβιτς επισκέφθηκαν την «Εστία» την Τετάρτη 6 Μαρτίου και παρακολούθησαν από κοντά ένα μικρό απόσπασμα από την ομάδα θεάτρου και συνομίλησαν με τον ηθοποιό και γυμναστή για το πρόγραμμα που εφαρμόζουν και τους στόχους που έχουν θέσει. Ο Πρόεδρος και η Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της HSBC Ελλάδος θαύμασαν την δύναμη και ενέργεια των ατόμων με νοητική υστέρηση και χειροκρότησαν τις προσπάθειες τους να εκφραστούν και να επικοινωνήσουν μέσω της τέχνης και της άθλησης.

 

Η «Εστία» ευχαριστεί θερμά την τράπεζα HSBC Ελλάδος για την τόσο σημαντική

επιχορήγηση του προγράμματος έκφρασης και άσκησης των ατόμων της και εύχεται αυτή

η ενέργεια να συνεχιστεί και την επόμενη χρονιά!

 


 

 
Στήριξε την Εστία
Νέα
Φίλες & φίλοι καλημέρα!
Η εταιρεία JET OIL ξεκίνησε μια καμπάνια υποστήριξης φορέων και οργανισμών που φροντίζουν ευπαθείς κοινωνικά ομάδες δημιουργώντας το site http://www.eisaijet.gr/
Θα επιλεγούν 8 συνολικά φορείς από τους 22 που συνεργάζονται μαζί της, τους οποίους θα ψηφίσει ο κόσμος, για να ενισχυθούν μέσω των εσόδων από τις πωλήσεις των πρατηρίων της για τους μήνες Μάρτιο έως Ιούνιο.

Αν θέλετε, στηρίξτε την "Εστία" ψηφίζοντας την για να είναι μέσα στους 8 και προωθήστε την ενέργεια και στους δικούς σας φίλους και γνωστούς. Πατήστε στην ιστοσελίδα και ψηφίστε την Εστία:

www.eisaijet.gr

Σας ευχαριστούμε θερμά εκ των προτέρων.
 
Εκδρομή ΣΥΔ Κάρμεν στη Ναύπακτο
Εκδρομές

Εκδρομή ΣΥΔ Κάρμεν στη Ναύπακτο

Οι Ένοικοι της ΣΥΔ Κάρμεν πραγματοποίησαν ένα διήμερο ταξίδι στη Ναύπακτο μαζί με το εργαζόμενο προσωπικό της ΣΥΔ το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, 22-24 Φεβρουαρίου. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, έγιναν σύντομες εκδρομές στην ορεινή Ναυπακτία, στο μοναστήρι του Αγίου Σεραφείμ και του Αγίου Αυγουστίνου στο Τρίκορφο, αλλά και επίσκεψη στη ΣΥΔ Αλκυόνη. Ευχαριστούμε πολύ τους Ενοίκους και το προσωπικό της ΣΥΔ Αλκυόνη για τη ζεστή υποδοχή τους.

 

 


 

 
 
OPEN DAY ΕΣΤΙΑΣ
Καμπάνιες

ΗΜΕΡΑ  «ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΠΟΡΤΑΣ»

«Υπάρχουνε στο σύμπαν

Πολλά κινούμενα κομμάτια,

όμως κανένα δε λάμπει

σα τα δικά σας μάτια…»

Με αυτά τα λόγια χαιρέτισε ο πρέσβης της Κύπρου κος Ιωσήφ Ιωσήφ τις εκπαιδευόμενές μας στο εργαστήριο Πληροφορικής.

Ο κος Ιωσήφ όπως και δεκάδες φίλοι που μας επισκέφθηκαν κατά τη διάρκεια της μέρας «ανοικτής πόρτας»,

επεσήμαναν τη σημασία του έργου που επιτελεί η Εστία.

Προσκεκλημένοι μας στη συγκεκριμένη εκδήλωση ήταν, φίλοι, γείτονες και συνεργάτες μας, οι οποίοι περιηγήθηκαν στους χώρους της Εστίας και ενημερώθηκαν για τα προγράμματα μας.

Ξεχωριστή σημασία για εμάς, είχε η επίσκεψη του Δημάρχου μας (Φιλοθέης, Ψυχικού), κου Ξυριδάκη ο οποίος επικεφαλής του συνόλου του Δημοτικού Συμβουλίου και συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, παρέμεινε στην Εστία για περισσότερο από 3 ώρες και συζήτησε με εκπαιδευόμενους, στελέχη  και Διοίκηση για τις ανάγκες της Εστίας, τα οράματά μας και τα όνειρα των εκπαιδευομένων μας.

Μέσα στους δεκάδες επισκέπτες και φίλους μας, ξεχωρίζουμε τους εκπροσώπους των υπηρεσιών διαχείρισης επιχειρησιακών προγραμμάτων, τα οποία υλοποιούμε αυτό το καιρό. Μέσα από χαλαρή κουβέντα, καφέ και νόστιμα εδέσματα που είχαν παραχθεί στα εργαστήριά μας, διαπίστωσαν  «ιδίοις όμμασι  και γεύση» τη καλή δουλειά που επιτελείται στο φορέα μας.

open_day_dim

 


 

 

 
<< Αρχική < Προηγ. 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 225 - 232 από 267


Προσεχείς Εκδηλώσεις

Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης

              Παρουσίαση

0201

syd_pikermi 

 

 

   Κάρμεν        Ηλιάνθη       Λίλιαν

prosklisi_endiaferodos_syd

Πρόγραμμα 'ΕΣΤΙΑ – παροχή υπηρεσιών φροντίδας σε άτομα με νοητική υστέρηση'

pinakida_ΚΔΗΦ_001

ELOSH - European Core Learning Outcomes for the Integration of Support and Housing

elosh_jpeg

ELLA - European Lifelong Learning Academy

ella_logo

Erasmus+ Inclusive Education

ie+ logo

ΧΟΡΗΓΟΙ

  •  Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο ''ΙΔΡΥΜΑ ΛΙΛΙΑΝ ΒΟΥΔΟΥΡΗ''

idrima_voudouri 

 


 

  • Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο ''ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ''

snf_basic_logo1


  • Σταθερός Χορηγός
scjcolor

 

 

 


  • Χορηγός 

vlachaki

 

 


 

  • Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον όμιλο HSBC
hsbc-logo  • Ευχαριστούμε θερμά τα Slim Bites για τη γλυκιά συνεργασία!
slimbites_logo

isomat

 

Δωρεές@Εστία

Transition and Adult Learning - Grundtvig Project

 

circle-of-people

 

Transition and Adult Learning - Grundtvig Project

Πρώτη σε ψήφους η 'ΕΣΤΙΑ' στον διαγωνισμό της JETOIL

eisaijetlogo