Αρχική


Αρχική σελίδα
ΦΙΛΟΙ & ΓΕΙΤΟΝΕΣ, Επίσκεψη νέων από τα Εκπαιδευτήρια ΓΕΙΤΟΝΑΣ
Νέα

Στα πλαίσια του προγράμματος ¨ΦΙΛΟΙ & ΓΕΙΤΟΝΕΣ¨ που υλοποιεί η Εστία, νέοι από τα εκπαιδευτήρια ΓΕΙΤΟΝΑ επισκέφθηκαν την Εστία το Σάββατο 14 Ιανουαρίου και συναντήθηκαν με νέους του φορέα μας.


Η συνάντηση είχε σκοπό την αλληλο-γνωριμία, την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και την ανάπτυξη δεσμών φιλίας και αποδοχής. Βέβαια όλα αυτά συνοδεύτηκαν με μουσική, διασκέδαση κλπ


Οι συναντήσεις μας στα πλαίσια του προγράμματος ξεκίνησαν τον Οκτώβριο και από τότε περισσότεροι από 200 νέους από ιδιωτικά και δημόσια εκπαιδευτήρια αλλά και άλλους οργανισμούς,  μας έχουν επισκεφθεί και ενημερωθεί για το πρόγραμμα αλλά και για τις δράσεις της Εστίας.

p1000368

p1000365 

 

 

=

 

 

 

 

 

p1000366p1000393

 

 
Εκπαιδευτική επίσκεψη σε Λονδίνο
Νέα

Στα πλαίσια του προγράμματος Grundvigh η Εστία υλοποιεί τη τελευταία διετία το σχέδιο «Μετάβαση στην ενηλικιότητα». Το σχέδιό περιλαμβάνει την συνεργασία 3 Ευρωπαικών Οργανισμών που ασχολούνται με τη δια βίου υποστήριξη ανθρώπων με νοητική υστέρηση.
Κατά το διάστημα 17-20 Ιανουαρίου 2012 επτά στελέχη και εκπαιδευόμενοι της Εστίας  πραγματοποιήσαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Λονδίνο συμμετέχοντας σε συνάντηση με θέματα εργασίας,  κατοικία και συνηγορία ανθρώπων με νοητική υστέρηση.

p1000426a p1000462a

 
Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ΚΑΡΜΕΝ - ΗΛΙΑΝΘΗ
Νέα

Η Εστία, Κέντρο Κοινωνικής φροντίδας ατόμων με νοητική υστέρηση, ανέλαβε την πρωτοβουλία να αναπτύξει ένα πρόγραμμα ανέγερσης κατοικιών υποστηριζόμενης διαβίωσης για άτομα με νοητική υστέρηση. Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας κατάφερε, με τη στήριξη απλών πολιτών, χορηγών και της Ειδικής Υπηρεσίας του Τομέα Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης να ολοκληρώσει και λειτουργήσει τις δύο πρώτες κατοικίες. Η πρώτη κατοικία, ¨ΚΑΡΜΕΝ¨ βρίσκεται στα Μελίσσια και καλύπτει τις ανάγκες 6 ατόμων και η δεύτερη, ¨ΗΛΙΑΝΘΗ¨ βρίσκεται στο Νέο Ψυχικό όπου και κατοικούν 4 άτομα. Η κάθε Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ) είναι μια σύγχρονη κατοικία όπου με τη βοήθεια κατάλληλου υποστηρικτικού προσωπικού, τα άτομα με νοητική υστέρηση μπορούν να σχεδιάζουν και να διαχειριστούν μόνοι τους την καθημερινότητά τους.

Έχοντας στο πλευρό τους εξειδικευμένο προσωπικό, τα άτομα μπορούν να χτίσουν μόνοι τους το μέλλον τους και να έχουν μια ασφαλή και αξιοπρεπή διαβίωση, ακόμα και όταν οι γονείς τους ή η οικογένειά τους δεν θα μπορούν να είναι κοντά τους για να τους φροντίζουν.

Από την άνοιξη του 2011 οι Ένοικοι των δύο ΣΥΔ απολαμβάνουν δύο σύγχρονα εξοπλισμένα και φιλόξενα σπίτια τα οποία διαθέτουν άνετους, ζεστούς και λειτουργικούς χώρους καθώς και προσωπικά δωμάτια και λουτρά σύμφωνα με το προσωπικό γούστο των Ενοίκων, παρέχοντάς τους πλήρη αυτονομία στους τομείς προσωπικής φροντίδας και υγιεινής.

Ταυτόχρονα, η διαβίωση στην κάθε ΣΥΔ δίνει τη δυνατότητα στους Ενοίκους να

·         Σχεδιάζουν μόνοι τους την καθημερινότητά τους

·         Συμμετέχουν ουσιαστικά στη λήψη αποφάσεων που τους αφορούν

·         Βρίσκουν ανταπόκριση οι επιθυμίες, οι ανάγκες και οι επιλογές τους

·         Περνούν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους

·         Απολαύσουν τα οφέλη που παρέχει η γειτονιά τους

Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ!

 

 

estia_5

 

Περισσότερα...
 
Δελτίο Τύπου της ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ
Νέα

Οι εργαζόμενοι στο κατάστημα της ΑΒ στο ΜΕΤΣ αναλαμβάνουν τη συλλογή τροφίμων προς ενίσχυση του ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΝΟΗΤΙΚΗ ΣΤΕΡΗΣΗ «ΕΣΤΙΑ»

Η ΑΒ, μετά την επιτυχημένη εθελοντική δράση εργαζομένων που διοργάνωσε στις 29/5/2011 με αφορμή το Παγκόσμιο Έτος Εθελοντισμού (2011) θα διοργανώσει σε συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες στις οποίες θα λάβουν δράση την Παρασκευή και το Σάββατο 25 και 26 Νοεμβρίου 2011.

Στόχος των δράσεων αυτών είναι να δημιουργήσουμε δεσμούς με τις τοπικές κοινότητες, να αυξήσουμε το ομαδικό μας πνεύμα και να ενισχύσουμε την κοινότητες, να αυξήσουμε το ομαδικό μας πνεύμα  και να ενισχύσουμε την εταιρική μας κουλτούρα.

 Όλοι εμείς στην ΑΒ πιστεύουμε πως οι εταιρίες έχουν τη δύναμη και την ευθύνη να επιφέρουν θετικές και μόνιμες αλλαγές στον κόσμο και μακάρι να ακολουθήσουν το παράδειγμά μας και άλλες εταιρίες!

 Συγκεκριμένα, όλοι εργαζόμενοι στο κατάστημά μας ΑΒ Βασιλόπουλος στο Μέτς Λ. Βουλιαγμένης 69β θα αναλάβουν σε συνεργασία με εθελοντές του Κέντρου κοινωνικής φροντίδας «ΕΣΤΙΑ» αφενός, συνεργασία ενημέρωσης των πελατών για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία και αφετέρου τη συλλογή προϊόντων που το ίδρυμα έχει ανάγκη.

Η συλλογή θα γίνει  μέσα σε ειδικούς κάδους-κούτες την Παρασκευή και το Σάββατο 25 και 26/11/2011 ενώ την Κυριακή 27/11 ειδική αντιπροσωπεία με εθελοντές υπαλλήλους του καταστήματος και φυσικά πελάτες –εφόσον το επιθυμούν- θα παραδώσουν τα προϊόντα στο ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΝΟΗΤΙΚΗ ΣΤΕΡΗΣΗ «ΕΣΤΙΑ» .    

(Γέρακας 11/11/2011)

 

 
ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΜΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε.Τ.Α.Α. ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΣΤΙΑ
Υπό υλοποίηση

Η ΕΣΤΙΑ, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης & Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.)  Α.Ε. η οποία ενεργεί ως Δικαιούχος των πράξεων οι οποίες εντάσσονται στο πλαίσιο της δράσης «Ενέργειες στήριξης ηλικιωμένων και λοιπών ατόμων που χρήζουν βοήθειας για την ενίσχυση της απασχολησιμότητας των εμμέσως ωφελούμενων ατόμων», στους Άξονες Προτεραιότητας 11 «Πλήρης ενσωμάτωση του συνόλου του ανθρώπινου δυναμικού σε μια κοινωνία ίσων ευκαιριών, στις 3 Περιφέρειες Σταδιακής Εξόδου» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης, που συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) για την Προγραμματική Περίοδο 2007-2013,

υλοποιεί πρόγραμμα με τον τίτλο«ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΠΟΥ ΧΡΗΖΟΥΝ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΕΜΜΕΣΩΣ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ»

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο πρόγραμμα μπορούν να επικοινωνούν με την Κοινωνική υπηρεσία της ΕΣΤΙΑΣ, (Κα Χουρδά Τηλ. 210 6713149)

eetaa_logo espalogo

 
Φίλοι & Γείτονες
Υπό υλοποίηση

Η Εστία στα πλαίσια του προγράμματος ¨ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΣΕ ΔΡΑΣΗ¨ υλοποιεί την εθνική πρωτοβουλία "φίλοι & γείτονες¨ που  σκοπεύει στην προαγωγή των αξιών του εθελοντισμού, τη συνεργασία, τη γνωριμία και την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας.

 Μέσω:

·         δράσεων ευαισθητοποίησης, καμπάνια ¨φίλοι και γείτονες¨ με κατασκευή και διανομή από νέους με και χωρίς αναπηρία υλικού που τονίζει την αξία της συνύπαρξης, της ομότιμης συμμετοχής και της κοινωνικής δράσης από νέους για νέους, κοινωνικής ένταξης

·         ανοικτή εκδήλωση σε συνεργασία με σχολεία της Αττικής που θα περιλαμβάνει προηγουμένως δράσεις εκπαίδευσης και ενημέρωσης

·         βράβευσης εθελοντών που δραστηριοποιούνται στο χώρο μας επί σειρά ετών και ταυτόχρονα δράσεις ανεύρεσης νέων εθελοντών.

στοχεύουμε  στην ανεύρεση , στρατολόγηση, εκπαίδευση και αξιοποίηση νέων εθελοντών από τη τοπική και ευρύτερη κοινότητα. Το σχέδιό μας έχει δύο κατευθύνσεις, από τη μια τονίζει την αξία της κοινωνικής δράσης και της εθελοντικής προσφοράς προς τους νέους με αναπηρία και από την άλλη, θέλει να καταστήσει σαφές ότι οι νέοι με αναπηρία πέρα από δέκτες εθελοντισμού μπορούν να είναι πομποί εθελοντικών ενεργειών με ενεργή συμμετοχή και κοινωνική δράση ισότιμη των υπολοίπων νέων.

yia_el_logo

evy2011 logo-institute-gr

 
<< Αρχική < Προηγ. 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 225 - 232 από 240


Προσεχείς Εκδηλώσεις

Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης

              Παρουσίαση

0201

 

 

 

 

           Κάρμεν           Ηλιάνθη

prosklisi_endiaferodos_syd

Πρόγραμμα 'ΕΣΤΙΑ – παροχή υπηρεσιών φροντίδας σε άτομα με νοητική υστέρηση'

pinakida_ΚΔΗΦ_001

ELOSH - European Core Learning Outcomes for the Integration of Support and Housing

elosh_jpeg

ELLA - European Lifelong Learning Academy

ella_logo

ΧΟΡΗΓΟΙ

  •  Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο ''ΙΔΡΥΜΑ ΛΙΛΙΑΝ ΒΟΥΔΟΥΡΗ''

idrima_voudouri 

 


 

  • Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο ''ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ''

snf_basic_logo1


  • Σταθερός Χορηγός
scjcolor

 

 

 


  • Χορηγός 

vlachaki

 

 


 

  • Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον όμιλο HSBC
hsbc-logo  • Ευχαριστούμε θερμά τα Slim Bites για τη γλυκιά συνεργασία!
slimbites_logo

isomat

 

Δωρεές@Εστία

Transition and Adult Learning - Grundtvig Project

 

circle-of-people

 

Transition and Adult Learning - Grundtvig Project

Πρώτη σε ψήφους η 'ΕΣΤΙΑ' στον διαγωνισμό της JETOIL

eisaijetlogo