Αρχική


Αρχική σελίδα
Ημέρες Κουμπαρά
Διάφορες

«Δίνουμε τα ρέστα μας… για ένα καλύτερο αύριο»

Το Σαββατοκύριακο 19-20 Ιανουαρίου 2019, από τις 10 πμ έως τις 6 μμ, συγκεντρώνουμε όλοι μαζί τους πήλινους κουμπαράδες της Εστίας. Γονείς, εθελοντές, φίλοι, μέλη, γείτονες, δημότες θα δώσουν τα «ρέστα» τους για να υποστηρίξουν την Εστία και τη συνέχιση του δύσκολου έργου της στα παιδιά με νοητική υστέρηση. Παράλληλα, θα λειτουργήσει ένα πλούσιο bazaar με προσφορές σε είδη σπιτιού, διακοσμητικά, επώνυμα ρούχα και άλλα αξεσουάρ. Επιπλέον, θα είναι ανοικτό για όλους εσάς το εκθετήριο με τα χειροποίητα αντικείμενα του καθώς και ο φούρνος της Εστίας με τα ξεχωριστά σπιτικά κουλουράκια.

 
Συμμετοχή στην Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Α’ Αρσακείου Γυμνασίου
Συμμετοχές

Το 2018 δεν θα μπορούσε να κλείσει καλύτερα από την συμμετοχή μιας ομάδας εκπαιδευομένων της Εστίας στην χριστουγεννιάτικη γιορτή που ετοίμασαν οι μαθητές και διδάσκοντες του Α’ Αρσακείου Γυμνασίου, την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου, στο Αμφιθέατρο του σχολείου.

Κάλαντα από όλη την Ελλάδα, με τις μελωδικές φωνές δύο χορωδιών και συνοδεία ζωντανής μουσικής συνετέλεσαν στη γιορτινή ατμόσφαιρα και ταξίδεψαν τους εκπαιδευόμενους μας στην μαγεία των Χριστουγέννων. Η θεατρική παράσταση, εμπνευσμένη από το παραμύθι του Λέοντος Τολστόι «Μια ξεχωριστή μέρα του Μπάρμπα Πανώφ» άγγιξε τις ψυχές όλων των παιδιών που με συγκίνηση καταχειροκρότησαν το έργο. Στο τέλος, οι ίδιοι οι μαθητές του Α’ Αρσακείου Γυμνασίου προσέφεραν ένα όμορφο πρωινό καθώς και χειροποίητα δωράκια στους εκπαιδευόμενους μας αποδεικνύοντας ότι η αλληλεγγύη και ο σεβασμός είναι υπόθεση όλων.

Η Εστία ευχαριστεί θερμά την Διεύθυνση του Α’ Αρσακείου Γυμνασίου, την κυρία Ταμπακάκη και τον υποδιευθυντή κύριο Γραικό για το ζεστό κάλεσμα και εύχεται το 2019 να είναι ακόμη πιο δημιουργικό και ελπιδοφόρο για όλους μας.

arsakio1 arsakio2

 

 
Σεμινάριο: "Βέλτιστες Πρακτικές στην Κοινωνική Φροντίδα"
Νέα

blue_logo

 

 

 

 

 

 

Στο  πλαίσιο της  λειτουργίας του  Κέντρου Δια  Βίου  Μάθησης, το  Κέντρο  Κοινωνικής Φροντίδας Ατόμων με Νοητική Υστέρηση ΕΣΤΙΑ πρόκειται να πραγματοποιήσει Επιμορφωτικό Σεμινάριο με θέμα: "Βέλτιστες Πρακτικές στην Κοινωνική Φροντίδα" (Basic European Social Care Learning Outcomes - BESCLO).

 

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της ΕΣΤΙΑΣ (Σόνιας Νικολακοπούλου 13, Νέο Ψυχικό), το πρώτο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου και θα έχει συνολική διάρκεια 30 ωρών. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα παρέχεται δια  ζώσης  και  η  εκπαίδευση γίνεται  από  πιστοποιημένους εκπαιδευτές, οι οποίοι έχουν στη διάθεσή τους ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό υλικό, με ασκήσεις, παρουσιάσεις και διαφάνειες.

 

Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου δίνεται η δυνατότητα στους συμμετέχοντες για τη διεκδίκηση δύο πιστοποιητικών, του  Ευρωπαϊκού Πιστοποιητικού Φροντίδας (European Care Certificate – ECC) ή του πιστοποιητικού της TUV HELLAS ως Στέλεχος Κοινωνικής Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία.

 

Το πρόγραμμα των διαλέξεων διαμορφώνεται όπως εμφανίζεται στον παρακάτω πίνακα, ενώ το συνολικό κόστος συμμετοχής, συνδρομής στο έργο  του σωματείου,  ανέρχεται στα 50 ευρώ. Στο ποσό αυτό δεν συμπεριλαμβάνεται το κόστος για τη συμμετοχή στην εξέταση για την πιστοποίηση, το οποίο βαρύνει τον κάθε εκπαιδευόμενο και πρόκειται για 40 ευρώ για το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Φροντίδας (ECC) ή 120 ευρώ για το πιστοποιητικό της ΤUV HELLAS.

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΗΜΕΡΑ

ΩΡΑ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ

2/2/2019

Σάββατο

10:00 - 16:00

6

3/2/2019

Κυριακή

10:00 - 16:00

6

6/2/2019

Τετάρτη

17:30 - 21:30

4

7/2/2019

Πέμπτη

17:30 - 21:30

4

8/2/2019

Παρασκευή

17:30 - 21:30

4

   12/2/2019

Τρίτη

17:30 - 21:30

4

   13/2/2019

Τετάρτη

17:30 - 21:30

4

 

 

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσουν με την κα Τριανταφύλλου Λίτσα ή τον κ. Ρέτσο Γιώργο, στο τηλέφωνο 210 6713149 ή στο email  projects@eseepa.gr (Θέμα: Σεμινάριο BESCLO και ονοματεπώνυμο), μέχρι τις 25/1/2019, καθώς υπάρχει περιορισμένος αριθμός συμμετοχών.

 

 
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ
Επισκέψεις

Μέσα σε ένα γιορτινό και φιλόξενο περιβάλλον στις 21/12/2018, οι εργαζόμενοι και το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος Μποδοσάκη υποδέχθηκαν τους εκπαιδευόμενους της Εστίας για  τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα.  Η ζέστη ατμόσφαιρα και τα χαμόγελα τους μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε το έργο της Εστίας.

Ευχαριστούμε θερμά το Ίδρυμα Μποδοσάκη  που είναι πάντα δίπλα μας.

bodosakis2 bodosakis1

 
Διαδραστικά Εργαστήρια Εξοικείωσης με την Αναπηρία του Σ.Κ.Ε.Π. στο Μουσείο Βορρέ
Επισκέψεις

Η Εστία συμμετείχε και φέτος στα Διαδραστικά Εργαστήρια Εξοικείωσης με την Αναπηρία του Σ.Κ.Ε.Π. στο Μουσείο Βορρέ. Πιο συγκεκριμένα στις 11/12/2018, εκπαιδευόμενοι από το εργαστήριο υφαντικής έλαβαν μέρος στα εικαστικά εργαστήρια στα οποία συμμετείχαν σχολεία γενικής εκπαίδευσης και νέοι με αναπηρία.  Μετά το πέρας των εργαστηρίων, στελέχη του Σ.Κ.Ε.Π. πραγματοποίησαν μια ανοιχτή συζήτηση για περαιτέρω ενημέρωση και ευαισθητοποίηση στους μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε θέματα αναπηρίας.

skep1 skep2

 
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΛΑΛΗΤΑΔΩΝ ΣΤΗΝ ΣΥΔ ΚΑΡΜΕΝ
Επισκέψεις

Την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου για μια ακόμη φορά επισκέφθηκαν τη ΣΎΔ Κάρμεν μια μικρή ομάδα των φίλων μας πια  Λαληταδων . Ανταλλάξαμε  από καρδιάς ευχές κ απολαύσαμε ζέστες στιγμές γεμάτες τραγούδι χορό κ σπιτικά εδέσματα που έφτιαξαν για τα κορίτσια μας ή κα. Φωτεινή η κα. Ρουλα κ η κα. Διονυσία.  Ευχαριστούμε θερμά τους Λαληταδες Βορείων Προαστίων κ την Άλκηστη Ζευγωλη για την υπέροχη μουσική της στο πιάνο.

lalitades1 lalitades2

 

 


 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 1 - 8 από 267


Προσεχείς Εκδηλώσεις

Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης

              Παρουσίαση

0201

syd_pikermi 

 

 

   Κάρμεν        Ηλιάνθη       Λίλιαν

prosklisi_endiaferodos_syd

Πρόγραμμα 'ΕΣΤΙΑ – παροχή υπηρεσιών φροντίδας σε άτομα με νοητική υστέρηση'

pinakida_ΚΔΗΦ_001

ELOSH - European Core Learning Outcomes for the Integration of Support and Housing

elosh_jpeg

ELLA - European Lifelong Learning Academy

ella_logo

Erasmus+ Inclusive Education

ie+ logo

ΧΟΡΗΓΟΙ

  •  Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο ''ΙΔΡΥΜΑ ΛΙΛΙΑΝ ΒΟΥΔΟΥΡΗ''

idrima_voudouri 

 


 

  • Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο ''ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ''

snf_basic_logo1


  • Σταθερός Χορηγός
scjcolor

 

 

 


  • Χορηγός 

vlachaki

 

 


 

  • Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον όμιλο HSBC
hsbc-logo  • Ευχαριστούμε θερμά τα Slim Bites για τη γλυκιά συνεργασία!
slimbites_logo

isomat

 

Δωρεές@Εστία

Transition and Adult Learning - Grundtvig Project

 

circle-of-people

 

Transition and Adult Learning - Grundtvig Project

Πρώτη σε ψήφους η 'ΕΣΤΙΑ' στον διαγωνισμό της JETOIL

eisaijetlogo